Letovisko Bafra je ideální pro rodinnou dovolenou, tvrdí Lenka Pátek

Tipy Lenky Pátek

Nedávno jsem po delší době potkala svoji známou. Popovídaly jsme si a pak se mě zeptala: „Chci v létě vyrazit s rodinou k moři, ale nikam moc daleko. Jde mi hlavně o větší hotel s pěknými pokoji, aquaparkem a dobrým zázemím pro děti, aby se nenudily. Musí tam být písčitá pláž a čisté moře, ideálně bez vln. Uvítala bych wellness centrum a sportovní vyžití. A musí tam dobře vařit! Poradíš mi?“ Jakmile to dořekla, vzpomněla jsem si na Severní Kypr, konkrétně na pětihvězdičkový hotel Concorde Luxury Resort v letovisku Bafra. Nejenže odpovídá jejím požadavkům, ale zároveň nabízí mnohem víc.

V Severním Kypru jsem byla naposledy loni a navštívila jsem i letovisko Bafra. Naprosto chápu, proč ho spousta cestovatelů označuje za nejkrásnější v této destinaci. Je klidné, rozkládá se v přírodní oblasti – na nádherném poloostrově Karpaz. Bafru vybudovali teprve před několika lety, je hezky udržovaná. Postavili tu velké hotely v rozlehlých zahradách, kde si každý najde svoje místo. Nikomu tady nic nechybí, spokojená je i náročná klientela.

Oslíci si chtějí pochutnat

Bafra je navíc skvělým výchozím bodem pro výlet do nejzazšího cípu Karpazu. Vydala jsem se tam autem a cestou jsem narazila na několik divokých oslíků. Ti vysloveně čekají na to, že jim turisté dají mrkev nebo jablko. Dojela jsem až k historickému klášteru svatého Ondřeje, u kterého je kavárna a stánky s nejrůznějšími suvenýry. Okolo odpočívá spousta koček a popochází pár přátelských oslíků, se kterými se můžete vyfotit.

Ze všeho nejvíc mě na poloostrově Karpaz zaujala přírodní pláž Golden Beach. Je okouzlující, romantičtější místo bych v okolí asi hledala marně. Uprostřed jsou dvě restaurace, kde se dá dobře občerstvit.

Jinak je Golden Beach bez servisu, takže si tam člověk musí vzít osušku a případně i slunečník. Mrzelo mě, že jsem neměla čas strávit na ní celý den. Až se na Severní Kypr vrátím, určitě to mám v plánu.

Hotelová pláž je hodně dlouhá

Teď se vrátím k hotelu Concorde Luxury Resort s konceptem Ultra All Inclusive. Prošla jsem ho a uznávám, že má spoustu předností. Stojí přímo u jedné z nejdelších pláží na Kypru.

V jeho areálu jsem objevila několik bazénů pro děti i dospělé, je tam i jeden vnitřní vyhřívaný. Parádní je zdejší aquapark, za ten klienti už nic nedoplácejí. Na mole jsou luxusní cabany, které si lze pronajmout.

Wi-Fi je v celém hotelu zdarma, což je důležité, protože v Severním Kypru neplatí výhody Evropské unie, co se telefonování a internetu v mobilu týče.

Prostorné pokoje jsou moderně a prakticky zařízené, klienti si mohou vybrat z několika typů. Jeden má dokonce vstup do bazénu přímo z terasy.

Sportovci budou ve svém živlu

Překvapilo mě, že hotel má devět stylových restaurací, dvanáct barů, kavárnu, diskotéku a kasino. Zahlédla jsem obchůdky, minimarket a kadeřnictví.

Kromě wellnessu a fitness centra mě nadchla široká nabídka sportů. Její součástí je například basketbal, volejbal, šipky, fotbal, stolní i klasický tenis, vodní sporty na pláži a potápění. Zejména teenageři ocení elektronické hry a kulečník…

A pozor – dětský klub v hotelu Concorde Luxury Resort 5* je nejkrásnější ze všech, které jsem v posledních letech viděla. A musím říct, že jsem jich dosud viděla opravdu hodně. Je úžasně vybavený, líbí se v něm i rodičům. Jsem přesvědčená o tom, že moje známá i ostatní členové její rodiny budou absolutně spokojení.

Dovolená u moře může začít už na palubě letadla, říká Lenka Pátek

Dovolená u moře může začít už na palubě letadla, říká Lenka Pátek

K Valentýnu věnujte prodloužený víkend u moře, radí Lenka Pátek

K Valentýnu věnujte prodloužený víkend u moře, radí Lenka Pátek

Mohlo by vás zajímat

Port Ghalib

Klidná a zábavná dovolená v Port Ghalib

Egyptská Marsa Alam, jedna z nejoblíbenějších dovolenkových destinací, nabízí spoustu krásných letovisek. Jedním z nich je i malebný Port Ghalib s krásnou promenádou, písčitými plážemi a průzračným Rudým mořem. Share Tweet Email

Číst více

Al Jazirat Al Hamra

Al Jazirat Al Hamra: Vesnice duchů v emirátu Ras Al Khaimah

Milujete historii, příběhy a tajuplná místa? Pak je pro vás dovolená v Ras Al Khaimah tou pravou volbou. Vydejte se do poslední zachovalé původní vesnice lovců perel na území Spojených arabských emirátů –⁠ navštivte Al Jazirat Al Hamra. Share Tweet Email

Číst více

Madeira je kulinářský ráj, doporučuje Lenka Pátek

Madeira je kulinářský ráj, doporučuje Lenka Pátek

Portugalský ostrov Madeira mě uchvátil nejen svými přírodními krásami, ale také gastronomií. Z místní kuchyně jsem byla doslova nadšená! Mají tam vynikající maso, ryby a mořské plody, ale také ovoce, zejména mango a marakuju. Zamilovala jsem si dvě restaurace a několik fastfoodů. Všem cestovatelům, kteří se do této destinace vydají bez malých dětí, doporučuji, aby […]

Číst více