Dovolená v Egyptě: Fascinující SOHO Square v letovisku Sharm El Sheikh

DestinaceSharm El SheikhEgypt

Patříte mezi milovníky barevných světýlek, zajímavých míst a nočního života? Tak přesně pro vás tu máme tip na zářivou a životem pulzující čtvrť letoviska Sharm El Sheikh!

Letovisko Sharm El Sheikh se nachází na jihu Sinajského poloostrova a je oblíbeným cílem potápěčů. Nudit se tu ovšem nebudou ani vyznavači večerní zábavy a nočního života, kteří naleznou útočiště zejména ve čtvrti SOHO.

Zábava pro všechny

SOHO Square je určena všem –⁠ na své si zde přijdou rodiny s dětmi, zamilované páry, party přátel i senioři, kteří svou dovolenou v Egyptě chtějí trochu okořenit. Najdete tu skvělé kavárny, restaurace i bary, nechybí různorodé obchody s pestrou nabídkou zboží, nebo třeba kino a několik sportovišť.  

Za chutěmi světa

Kde se najíst a kde si dát drink? Možností je celá řada! Máte chuť na egyptské speciality, nebo byste si raději dali indickou či thajskou kuchyni? Žádný problém! Chcete si svůj drink vychutnat pod širým nebem nebo v Ice Baru, kde je nejen nábytek vytvořený z ledu? Tak do toho! Podnik si lze vybrat třeba i podle vaší oblíbené barvy.

Čtvrť plná světel a možností

A co dělat pokud netrpíte hladem ani žízní? Odpověď je jednoduchá –⁠ bavit se! Projděte se okolo umělé řeky a obdivujte nespočet světelných instalací a kovových soch. Velmi oblíbený je světelný tunel či věrně ztvárnění sloni a tygr. 

Raději byste něco více pohybového? Tak navštivte bar Oxygen anebo některý jiný noční klub a protančete svou noc na parketu! Jste na dovolené s dětmi či vás tento druh zábavy příliš neláká? A co tahle bruslení? V SOHO Square se tomuto oblíbenému zimnímu sportu můžete věnovat kdykoliv během roku. Vybavení vám zde navíc velice rádi půjčí.

A tím seznam možné zábavy určitě nekončí! Mezi vyhledávané atrakce patří i historické kino, bowlingová dráha nebo třeba Tančící fontána, kde můžete zhlédnout opravdu poutavé představení. Tak si ho nenechte utéct!

Patříte mezi milovníky nakupování, nebo si z návštěvy SOHO Square zkrátka jen chcete odvézt něco na památku? Výběr je jen na vás. Pořídíte tu totiž všechno od šperků a oblečení přes kosmetiku či umělecké předměty až po klasické suvenýry, jako jsou hrníčky a magnetky. Výběr je opravdu pestrý a ceny většinou přijatelné.

Kdy vyrazit do SOHO Square

Nejúchvatnější je SOHO Square samozřejmě po setmění, zábavu si tu ovšem můžete užít i za světla, respektive během dne. Každopádně se západem slunce se tu rozzáří mnoho světelných instalací všech tvarů a velikostí, o což by byla škoda přijít. Tak jako tak si určitě nezapomeňte kvalitní foťák.

Chcete SOHO Square zažít na vlastní kůži? Tak s námi vyrazte do oblíbeného letoviska Sharm El Sheikh a prožijte nezapomenutelnou dovolenou v Egyptě!

Foto – Michal Okla

Exotická dovolená, aneb vydejte se snámi poznat ráj

Dovolená v exotice: Utečte před zimou do ráje!

Dovolená na Kapverdách: Zipline Cabo Verde aneb adrenalin na ostrově Sal

Zipline Cabo Verde aneb adrenalin na ostrově Sal

Mohlo by vás zajímat

Plovdiv

Plovdiv: Bulharské město, které vás okouzlí dvěma stovkami památek

Plovdiv je druhé největší město Bulharska (má asi 350 000 obyvatel), je součástí seznamu organizace UNESCO a může se pochlubit nepřetržitým osídlením už od 6. tisíciletí př. n. l. Přesto o něm hodně turistů neví. Má smůlu, není u moře. I když z Varny, vzdálené asi 400 km, by se výlet zvládnout dal… Share Tweet Email

Číst více

chorta neboli horta

Chorta: Řecký salát s olivovým olejem a citrónem prospívá zdraví

Řecká kuchyně je chutná a ve většině případů i zdravá. Poletíte v létě na Rhodos, Kos, Zakynthos, Korfu, Samos, Santorini, či na jiný řecký ostrov? Pokud vyznáváte zdravý životní styl, určitě se vám zavděčí chorta (neboli horta). Jedná se o řecký salát ze spařených listů špenátu, pampelišek nebo jiných zelených částí rostlin. Share Tweet Email

Číst více

Nejkrásnější pláže Marsa Alam

Dovolená v Egyptě: Nejkrásnější pláže Marsa Alam

Milujete krásné pláže a objevování pestrobarevného podmořského světa? Tak to se určitě chystáte na dovolenou do egyptského plážového a potápěčského ráje –⁠ Marsa Alam. Víte však, jaká místa by vám rozhodně neměla uniknout? No přece ty nejkrásnější pláže Marsa Alam! Share Tweet Email

Číst více