Last Minute dovolená: Cestujte za těch nejlepších podmínek!

Rady na cestuVýhody First Minute a Last Minute

Jaké výhody vám může přinést Last minute dovolená? A jak se taková dovolená může lišit od té klasické? Co znamená „Super Last Minute“? To všechno vám prozradíme v tomto článku!

Každý si ideální dovolenou představuje jinak – někdo se těší až se natáhne na vyhřátém lehátku a nachytá dokonalý bronz, jiného lákají zajímavé výlety za poznáním a další už se nemůže dočkat, až ochutná všechny gastronomické speciality dané destinace. Jedno však mají naše představy společné. Chceme si odpočinout a bavit se po svém!

Cestovní kancelář Blue Style se specializuje na všechna přání svých klientů, a proto v její nabídce nechybí ani Last Minute zájezdy pro cestovatele, pro něž je nejdůležitější nízká cena a rádi vyráží za dobrodružstvím na poslední chvíli. A jaké výhody tento typ dovolené přináší?

Nejprve výhody cestování s CK

V první řadě si pojďme říct, jaké výhody má vlastně zájezd s cestovní kanceláří. Rozhodně se jedná o pohodlnou a snadnou variantu. Zařízení dovolené vás nestojí mnoho práce, stačí si jen vybrat z nabídky destinací a hotelů a pomocí pár kliknutí máte vše vyřízeno – letenky, ubytování, stravování, transfer z letiště a zpět, případně i možný program. Tomu říkáme kompletní servis!

Cestovní kancelář vyřídí vše za vás, postará se o vás před cestou i během ní. Vyřešení formalit je rychlé a jednoduché, čímž ušetříte svůj drahocenný čas a nemusíte se stresovat s plánováním a zařizováním. Navíc si vybíráte z hotelů, které jsou prověřené po stránce kvality služeb.

Další věcí je, že většina lidí si myslí, že cestování s cestovní kanceláří je dražší než cestování na vlastní pěst. To však není pravda. Záleží, co od své dovolené chcete, protože pokud si hodláte zařídit all inclusive, chcete letět na poslední chvíli a tak dále, je víc než pravděpodobné, že zájezd od cestovní kanceláře vás vyjde levněji, než když budete dovolenou zařizovat sami. Cestovní kanceláře mají totiž v destinacích množstevní slevy.

Neopomenutelnou výhodou jsou také delegáti, se kterými můžete řešit případné komplikace, nebo si od nich nechat doporučit zajímavá místa, skvělé restaurace a podobně. A to vše v češtině. Během dovolené tak nemusíte ztrácet čas řešením náhlých krizových situací.

Jak se liší průběh Last Minute a klasické dovolené?

V podstatě nijak. Až na to, že mezi koupí Last Minute dovolené a odletem uběhne mnohem kratší doba. Rozhodně však nemusíte mít obavy z toho, že byste byli nějak znevýhodněni, co se týká například služeb a podobně. Tyto zájezdy fungují stejně jako standardní dovolená a platí pro ně stejná pravidla – máte právo na všechny informace, smlouvu a během pobytu by k vám rozhodně nemělo být přistupováno jinak než k ostatním turistům.

Zaplaťte méně a vyrazte třeba hned zítra!

Jak už bylo řečeno v úvodu, jednou z hlavní výhod Last Minute dovolené je často nižší cena. Obecně platí pravidlo, že čím blíže je datum odletu, tím částka většinou klesá. Navíc na odlet nemusíte dlouho čekat a za mořem i památkami můžete vyrazit třeba hned ze dne na den.

Časová flexibilita, nerozhodnost či touha po dobrodružství? Řešením je Last Minute dovolená!

Tento typ dovolené je určitě vhodný pro dobrodruhy, kteří chtějí navíc ušetřit. V nabízených destinacích totiž není o zážitky nouze a už samotný fakt, že odlet je za pár dní, může být pro někoho vzrušující. Kromě jiného s tím ovšem souvisí i určitá míra přizpůsobivosti –⁠ časová flexibilita i otevřenost k více destinacím, nabídka Last Minute dovolených totiž určitě nemusí být tak široká, jako First Minute. 

Zjednodušení výběru může být vhodné pro nerozhodné cestovatele, kteří si nejsou jisti, kam vlastně chtějí vyrazit. Na druhou stranu přes to, že je nabídka zájezdů omezenější, určitě se nemusíte bát, že byste přišli o lákavé a oblíbené destinace či prvotřídní hotely. 

Jste spontánní? Vyberte si z nabídky Super Last Minute!

Cestovní kancelář Blue Style má exkluzivní nabídku pro všechny, kteří na únik od každodenní reality nechtějí čekat ani o den déle. Zájezdy k moři z výběru Super Last Minute mají totiž odlet již do 3 dnů! Tak vyrazte za prosluněnými plážemi a šumícími mořskými vlnami.

Cestujte s námi: Výhody First Minute dovolené

First Minute dovolená: Široká nabídka, výhody a slevy

Rodinná dovolená: Ideální destinace, kde si užijí mladí i staří

Ideální destinace pro rodinnou dovolenou

Mohlo by vás zajímat

Káva napříč kulturami

Káva v zahraničí: Zachutná vám Itálie, Řecko, Turecko nebo Arábie?

Káva rozhodně patří mezi nejoblíbenější nápoje na světě, její konzumace má dlouhou historii a příprava této lahodné pochutiny se v průběhu let vyvíjela a měnila. Dá se udělat na mnoho způsobů a různé kultury ji připravují rozdílně. Pojďte se s námi podívat, na jakou kávu se můžete těšit na své dovolené v zahraničí. Share Tweet […]

Číst více

Hierapolis

Tip na výlet: Antické město Hierapolis, jež sousedí s Pamukkale

Dovolenou na Turecké riviéře můžete spojit s výletem na Pamukkale (Bavlněný hrad), což jsou travertinové terasy, zdálky připomínající zasněžený, místy zledovatělý kopec. Součástí obrovského areálu nedaleko města Denizli je rovněž Hierapolis, což jsou pozoruhodné ruiny antického města, figurující od roku 1988 na seznamu organizace UNESCO. Na své si tady přijdou nejen milovníci přírodních unikátů, ale […]

Číst více

5 důvodů, proč jet na dovolenou mimo hlavní sezónu 

Výhod, proč jet na dovolenou mimo hlavní sezónu je mnoho. Ať už se jedná o výhodné ceny, skvělé počasí nebo méně turistů. Proto pokud stále váháte, zda risknout dovču před létem, tak nám dovolte přesvědčit vás, že to určitě stojí za to!  Share Tweet Email

Číst více