Rodinná dovolená: Ideální destinace, kde si užijí mladí i staří

Rady na cestu

Láká vás rodinná dovolená? Máme pro vás hned několik tipů na vysněné destinace, kde zažijete odpočinek i zábavu a vrátíte se s hromadou společných zážitků!

Čas s rodinou je jednou z nejcennějších věcí, kterou máme, a proto si ho často chceme užít naplno. Skloubit naše představy a přání zbylých členů rodiny však může být někdy trochu oříšek –⁠ rodiče často touží po odpočinku, ale zároveň se chtějí věnovat svým dětem a zprostředkovat jim zábavu, při které jim nadšením budou zářit oči a úsměv na tváři. Taková bude vaše skvělá rodinná dovolená!

CK Blue Style umí zařídit obojí. Stačí si vybrat z nabídky prověřených hotelů určených pro rodiny, které poskytují skvělé zázemí jak dospělým, tak dětem. Dovolenou si pak jednoduše užijí všichni. Součástí těchto hotelů jsou totiž velice často zábavné dětské zóny a bohaté animační programy vedené profesionálními, česky mluvícími animátory.

Skvělou volbou jsou rovněž rodinné hotely s aquaparky. Věřte nám, že vodní atrakce ocení nejen děti, ale i dospělí. V našich destinacích navíc nechybí ani bohatá nabídka různorodých výletů a možnost vyzkoušet adrenalinové aktivity, jako jsou například vodní sporty. A kam se tedy vypravit?

Egypt, země faraonů

Egypt je znám pro svou bohatou historii a velké množství poutavých památek. Zároveň je oblíbenou potápěčskou destinací, neboť Rudé moře láká na pestrobarevný život pod hladinou i dokonalé podmínky, jako je například skvělá viditelnost či příjemná teplota.

Další výhodou jsou zdejší zlatavé pláže s pozvolným vstupem do vody, kde se můžete v klidu opalovat na lehátku, zatímco si vaše děti budou stavět z písku. Společně se pak můžete vydat do mořských vln a se šnorchlem a brýlemi objevovat barevné korály a hejna ryb. Ty lze často spatřit jen pár metrů od pobřeží.

Chcete společně zažít dobrodružství? Žádný problém! Vyrazit můžete za poznáním různorodých egyptských památek, na zajímavý lodní výlet nebo za velbloudy a beduíny do fascinující pouště. A až si budete chtít opět trochu odpočinout, stačí se vrátit do vybaveného hotelové komplexu a natáhnout se na lehátko u bazénu nebo na měkkou postel ve vašem pokoji.

Tunisko, země úsměvů

V Tunisku si cestovatelé často nemohou vynachválit kvalitní služby a přátelskou atmosféru. K tomu si připočtěte atraktivní písčité pláže s pozvolným vstupem do průzračných vod Středozemního moře a máte skvělou dovolenkovou destinaci!

Navíc i zde můžete navštívit některý z aquaparků a užít si tak nezapomenutelný den plný zábavy. Mezi oblíbené vodní světy patří například Carthageland nedaleko letoviska Hammamet. Skvělou volbou na výlet s dětmi je i plavba na pirátské lodi nebo výprava do zoologické zahrady Friguia s lachtaní show.

Tuniský ostrov Djerba pak rovněž nabízí překrásné pláže, pohodlné hotelové komplexy a navíc výlet do Djerba Explore Parku, kde lze kromě jiného navštívit úchvatnou krokodýlí farmu, na níž uvidíte jak mláďata, tak dospělé několikametrové jedince. Taková rodinná dovolená zůstane navždy ve vašich srdcích!

Turecko, země na pomezí dvou kontinentů

Turecko je nádherná země, ve které se mísí dvě odlišné kultury. Nadchne prvotřídními hotelovými resorty, uhrančivými přírodními skvosty i bohatou historií. Nejkrásnější pláže najdete rozhodně na Turecké riviéře, v ničem za ní však nezaostává ani Bodrum, šarmantní poloostrov s mnoha vyhlášenými letovisky.

Se svou rodinou si zde jednoduše užijete jak pohodovou odpočinkovou dovolenou, tak řadu dobrodružných výletů, ze kterých si odnesete spoustu nezapomenutelných společných zážitků. Tak neváhejte a vypravte se třeba do městečka Side a za vodopády řeky Manavgat nebo se proleťte balónem nad pohádkovou krajinou Kappadokie.

Řecko, země úchvatných ostrovů

Mezi oblíbené destinace pro rodiny s dětmi patří pochopitelně i Řecko a jeho krásné ostrovy. Například na ostrově Kos se můžete těšit nejen na nádherné moře a pláže, ale také malebnou přírodu a řadu turistických zajímavostí. Navíc je Kos známý pro bohatou síť cyklostezek vhodných i pro výlety s dětmi. Ideální poloha ostrova vybízí také k řadě lodních výletů.

Na ostrově Korfu pak můžeme doporučit například návštěvu aquaparku Aqualand Water Park, který je rájem pro děti i dospělé. Nemáte vodních radovánek dost? Tak vyzkoušejte některý z nabízených vodních sportů!

Podobné je to i s ostatními řeckými ostrovy –⁠ každý z nich poskytuje mnoho příležitostí k odpočinku i zábavě. Stačí si jen vybrat to, po čem vaše srdce touží. A nelze samozřejmě opomenout ani výbornou řeckou kuchyni! Tak si zvolte režim stravování All Inclusive a užívejte si výtečné chutě zdejších pokrmů.

Bulharsko, země zlatavých pláží

Bulharsko má mnoho předností, mezi ty hlavní určitě patří krátká doba letu, nízké ceny, zlatavé pláže s pozvolným vstupem do vody a výtečná kuchyně. Zkrátka co víc si od své dovolené přát! Luxusní hotelové komplexy jako z pohádky? Vodní svět plný zábavy? Zajímavé výlety za poznáním a dobrodružstvím? I to tato balkánská země nabízí!

Mezi nejoblíbenější letoviska se řadí Slunečné pobřeží a Zlaté písky. K oblíbeným cílům rodin s dětmi pak patří velkolepý vodní svět Aqua Paradise ve městě Nesebar, které pro své historické památky rovněž stojí za návštěvu. 

Itálie, země rozmanitých krás

A co takhle rodinná dovolená v čarokrásné Itálii? S námi můžete jednoduše prozkoumat úchvatnou krajinu Kálábrie, pohodového regionu nacházejícího se „ve špičce italské boty“, či se vypravit za kouzlem Sardinie. Na obou místech na vás čekají prosluněné pláže s jemným pískem a křišťálově čistým mořem.

Za objevení jistě stojí kromě pláží i kalábrijská a sardinská příroda, která nabízí mnoho dechberoucích scenérií, ať už se vypravíte do hor nebo na místní vinice. Navíc italská kuchyně je často zárukou skvělých gastronomických zážitků, takže vaše dovolená bude určitě stát za to. 

Proč si vybrat First Minute dovolenou?

Jednoduše proto, že získáte řadu slev a výhod, jako je například nízká záloha, děti zdarma, super slevy pro dospělé či změna zájezdu zdarma. Navíc si vyberete z kompletní široké nabídky destinací a hotelů a nemusíte tak slevovat ze svých nároků na prvotřídní dovolenou. O těchto i dalších výhodách si můžete přečíst v článku na našem blogu.

Tak na nic nečekejte, vyberte si destinaci a hotel přesně podle svých představ a vyrazte s námi na rodinnou dovolenou plnou zábavy!

Cestujte s námi: Výhody Last Minute dovolené

Last Minute dovolená: Cestujte za těch nejlepších podmínek!

Dovolená s přáteli, partnerkou či partnerem? Vyzkoušejte hotely pouze pro dospělé!

Dovolená s přáteli, partnerkou či partnerem

Mohlo by vás zajímat

Experti na cestách: 48. díl

Experti na cestách: 48. díl

V novém speciálu Expertů na cestách vás moderátorka Rebecca Diatilová provede po prosluněných Kapverdách –⁠ vezme vás na vyhřáté pláže, za šnorchlováním i na dobrodružný výlet v buginách. Lucie Pašková, šéfdelegátka CK Blue Style na ostrově Sal, se podělí o to, čím tento úchvatný ostrov okouzluje své návštěvníky, a její kolegyně Lucie Andrýsková prozradí, jaké […]

Číst více

Architektonické poklady Ras Al Khaimah

Památky Ras Al Khaimah: Navštivte Národní muzeum, nejstarší mešitu, starobylou pevnost či zříceninu hradu

Emirát Ras Al Khaimah bývá považován za nejkrásnější a nejrozmanitější z celé federace. Za to vděčí své překrásné přírodě, která zahrnuje vše od pouště přes úrodné nížiny po vysoké hory, úchvatným plážím s čistým mořem i poutavou historii. Objevte společně s námi ty nejpozoruhodnější památky Ras Al Khaimah! Share Tweet Email

Číst více

skalní město Toulovcovy maštale

Toulovcovy maštale: Skalní město, kde se ukrýval loupeživý rytíř

Budete trávit dovolenou na Vysočině? V tom případě pro vás máme skvělý tip na výlet. Jedná se o Toulovcovy maštale. Toto skalní město se rozkládá 13 km jihozápadně od města Litomyšl, mezi obcemi Proseč, Budislav a Příluka. Řadí se mezi nejzajímavější a nejmalebnější přírodní lokality u nás. Share Tweet Email

Číst více