výlet Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Připadá mi, že nejradostnější chvílí v lidském životě je odjezd do neznámých zemí.“ Richard Burton

Tipy na výlety

Chystáte se na dovolenou na řeckém ostrově Kos a rádi byste si ji zpestřili nezapomenutelným výletem? Máme pro vás tip! Vydejte se s námi na sopečný ostrůvek Nisyros! Užijte si nejen malebné uličky zdejších měst, ale také fascinující návštěvu pekelného kráteru spící sopky.

Číst více

Španělský ostrov Mallorca je ideálním místem pro letní dovolenou u moře. Přivítají vás tu prostorné písčité pláže, výborná gastronomie, skvostná příroda, udržované cyklostezky a pestrá nabídka výletů. Jedním z nich je Okruh ostrovem, určený především těm, co milují malebné scenérie. Tento celodenní výlet jsme absolvovali a pořídili následující fotografie. Nikoliv však během letních prázdnin, ale na konci května, kdy už je na Mallorce nádherně a turisté i místní se tam běžně koupou a opalují.

Číst více

Dovolená ve Spojených arabských emirátech nemusí být pouze o luxusních hotelech, nádherných plážích, jedinečných nákupech a výletech do hor či pouště. Lze obdivovat moderní světové unikáty postavené v posledních letech, nebo naopak historické památky pocházející z dob dávno minulých. Jedna z nejnavštěvovanějších pamětihodností se nalézá v nejmenším emirátu Ajman. Řeč je o pevnosti z 18. století, v jejíchž útrobách sídlí Ajman Museum. Co vás tam čeká a nemine?

Číst více

Chystáte se v létě na španělský ostrov Mallorca? CK Blue Style zajišťuje dovolenou v celé řadě letovisek, stačí si jen vybrat to nejvhodnější. Ať už budete pobývat kdekoliv, můžete se vydat na výlet do hlavního města Palma de Mallorca. Tam lze obdivovat skvostnou katedrálu La Seu, nakupovat suvenýry, oblečení, kosmetiku či místní potraviny, posedět v kavárně nebo restauraci i se vykoupat na některé z pláží. A ti, co milují podmořský svět, neodolají návštěvě vyhlášené atrakce s názvem Palma Aquarium.

Číst více

Jste romantického založení? Pokud ano, jistě milujete úchvatné západy slunce. A jestliže vás čeká letní dovolená na řeckém ostrově Lefkada, máme pro vás parádní tip! Vydejte se do stejnojmenného hlavního města, konkrétně na jeho severní okraj. Stojí tam zajímavě tvarovaný dřevěný most, který na internetu najdete pod názvem Lefkada Wooden Bridge. Přes den na něm nezažijete nic moc zvláštního, ale když se na něj postavíte k večeru, vychutnáte si božský západ slunce.

Číst více

Kapverdský ostrov Sal, kam se můžete vydat na dovolenou s CK Blue Style, vypadá v podstatě jako placka. Výjimkou je několik nízkých hor nebo kopců, které z dálky připomínají nepříliš povedené bábovičky na dětském pískovišti. Neroste na nich totiž téměř žádná vegetace. Na jihovýchodě se rozprostírá pouze 103 metrů vysoká, ale zato poměrně rozlehlá hora Serra Negra. A právě zde na nebojácné turisty čeká největší adrenalinová atrakce na Kapverdách – Zipline Cabo Verde.

Číst více

Dovolená na portugalském ostrově Madeira, ležícím v Atlantském oceánu západně od Maroka, láká především milovníky přírody. Je tu však i několik měst a vesnic, které zaujmou nevšední architekturou, výtvarnými a sochařskými díly, poutavými tradicemi, pozoruhodnými přírodními unikáty a v neposlední řadě restauracemi nabízejícími neodolatelnou místní gastronomii. Rozhodně si nenechte ujít návštěvu malebné rybářské vesnice Câmara de Lobos.

Číst více

Nejkrásnější pláže řeckého ostrova Lefkada se nalézají na západním pobřeží – mezi letoviskem Agios Nikitas a majákem Akrotiri. Téměř bílý písek, oblázky či kameny omývá azurově modré moře, tudíž máte chvílemi pocit, že se nacházíte v Karibiku. Mezi nejvěhlasnější pobřežní lokality patří pláže Egremni, Porto Katsiki, Kathisma a Milos (neboli Mylos). Pojďme si představit tu posledně jmenovanou! Rozkládá se na severozápadě Lefkady a je obtížně přístupná.

Číst více

Směsicí romantiky, luxusu a historie je přístavní vesnička Fiskardo, která se nachází v severní části řeckého ostrova Kefalonie. Turisty přivítá řada taveren, kaváren i obchůdků nejen se suvenýry. Patrně největším lákadlem je posezení v některém z útulných podniků na promenádě. Panuje v nich pohoda, další výhodou je pěkný výhled. Až vás nečinnost omrzí, můžete se vydat na příjemnou procházku spojenou s nákupy a obdivováním místní architektury, oleandrů a bougenvilií.

Číst více

Nejstarší přímořské letovisko na tuniské pevnině nese název Hammamet a rozprostírá se na východním pobřeží, 13 km od města Nabeul a 65 km od hlavního města Tunis. Už jste v něm trávili dovolenou? Pokud ne, pojďme se nyní společně podívat, jak to v něm vypadá. Jeho hlavní devízou jsou široké písčité pláže, hotelové komplexy s režimem all inclusive a zajímavá architektura v historickém centru z 15. století. Nechybí ani malý rybářský přístav.

Číst více

1 2 3 6