Lefkada Wooden Bridge: Most, kde zažijete božský západ slunce

LefkadaDestinaceŘeckoFoto tipyTipy na výlety

Jste romantického založení? Pokud ano, jistě milujete úchvatné západy slunce. A jestliže vás čeká letní dovolená na řeckém ostrově Lefkada, máme pro vás parádní tip! Vydejte se do stejnojmenného hlavního města, konkrétně na jeho severní okraj. Stojí tam zajímavě tvarovaný dřevěný most, který na internetu najdete pod názvem Lefkada Wooden Bridge. Přes den na něm nezažijete nic moc zvláštního, ale když se na něj postavíte k večeru, vychutnáte si božský západ slunce.

Hlavní město Lefkada (neboli Lefkas) je snadno dostupné místní autobusovou dopravou nebo pronajatým dopravním prostředkem. Nechcete nic řešit? Přijeďte na toto jedinečné místo v rámci organizovaného výletu. Stačí se domluvit s delegátem CK Blue Style a ten všechno zařídí!

Procházku si oslaďte neodolatelnou zmrzlinou

Návštěvu mostu Lefkada Wooden Bridge je ideální spojit s procházkou po centru města. To se nalézá jen několik desítek metrů odsud. Nakoupíte kvalitní a zároveň atraktivní suvenýry, oblečení, kosmetiku, šperky nebo bytové doplňky. Toulky centrem si můžete zpestřit výtečnou zmrzlinou nebo posezením u kávy a dezertu. Pánové zajisté nepohrdnou pivem. Několik podniků objevíte i v těsné blízkosti mostu – na promenádě.

podniky v blízkosti mostu

A když popojdete trochu dál, narazíte na další restaurace a kavárny se zahrádkami. Západem slunce se lze kochat také odsud. Nejlepší výhled ovšem umožňuje dřevěný most.

pobřežní promenáda ve městě Lefkada

Když přejdete po mostě, ocitnete se na betonovém molu, jež lemuje promenádu. Procházku po něm si nenechte ujít, nejlépe krátce před tím, než začne zapadat slunce. Jestliže rádi fotíte, pořídíte tady úžasné snímky!

řecké město Lefkada

Lefkada Wooden Bridge nadchne fotografy

Jakmile se přiblíží západ slunce a vy budete na molu, nasměrujte čočku svého fotoaparátu směrem na širé moře.

záběr z mola

Originálnější záběry nacvakáte, když budete stát přímo na Lefkada Wooden Bridge. Na jedné fotce budete mít část restaurace, čluny i molo.

západ slunce nad řeckým ostrovem Lefkada neboli Lefkas

Anebo se soustředíte výhradně na molo a moře…

záběr z mostu Lefkada Wooden Bridge

Případně můžete do záběru promyšleně zakomponovat část mostu, respektive jeho zábradlí.

most Lefkada Wooden Bridge a božský západ slunce

Poslední minuty před setměním mají taktéž co do sebe. Tohle je prostě ráj všech estétů!

nostalgie

Foto – Richard Sacher

Rady a tipy

„Myslím, že moje fotografie hovoří za vše. Podotýkám, že jsem použil starší mobil. Pakliže sem vyrazíte s hodně kvalitním fotoaparátem, který navíc umíte výborně ovládat, pořídíte hotové zázraky. A když se odpoledne nebo po setmění vydáte do ulic města Lefkada neboli Lefkas, zabijete dvě mouchy jednou ranou. Ostrov není moc velký, tudíž by byla obrovská škoda, kdybyste se sem nevypravili alespoň na pár hodin. Z letoviska Agios Nikitas je to pouhých 14 km a z Nidri (neboli Nydri) 16,5 km.

moderátor Richard Sacher neboli cestovatel Richie si vychutnal západ slunce na mostě Lefkada Wooden Bridge

8 zážitků, které udělají z Bulharska vaši nezapomenutelnou dovolenou

8 zážitků, které udělají z Bulharska vaši nezapomenutelnou dovolenou

Fotoreportáž: Palma Aquarium ve městě Palma de Mallorca

Palma Aquarium

Mohlo by vás zajímat

Marsa Matrouh

Marsa Matrouh: Objevte krásu i tajemství oázy Síwa

Chystáte se do překrásné severoegyptské destinace Marsa Matrouh? Tak si během své dovolené nezapomeňte udělat výlet do úchvatné oázy Síwa –⁠ stojí to za to! Share Tweet Email

Číst více

vesnička Oia na řeckém ostrově Santorini

Oia: Vesnička na ostrově Santorini nadchne výhledy i architekturou

Doslova božské výhledy skýtá svým návštěvníkům řecký ostrov Santorini, na němž můžete prožít letní dovolenou s CK Blue Style. Jedním z nejúchvatnějších míst, kde si vychutnáte lahodný drink nebo vynikající pokrm a při té příležitosti se pokocháte pohledem na Egejské moře, útesy a okolní ostrovy, je romantická vesnička Oia na severozápadě. Charakterizují ji bílé domky […]

Číst více

Cestovka b.s.

Cestovka b.s. | 3. díl

Co si představit pod pojmem digitální marketing a jak vypadá pracovní den den Jany Galvis Rivera, která se touto oblastí zabývá v cestovní kanceláři Blue Style? Share Tweet Email

Číst více