Chutě světa - Recepty - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

Churros: Podlouhlé koblihy osladí vaši dovolenou ve Španělsku

ReceptyDestinaceChutě světaŠpanělsko

Churros: Podlouhlé koblihy osladí vaši dovolenou ve Španělsku

   •   22. dubna 2021

Během eurovíkendu nebo dovolené ve Španělsku, tedy i na ostrově Mallorca, určitě narazíte na churros (čuros). Jedná se o vyhlášenou místní specialitu, připravovanou z odpalovaného těsta. Konkrétně jde o smažené skořicové pečivo ve tvaru tyčinek hvězdicovitého nebo kulatého průřezu. Nechybí na stole ani během svátečních snídaní, například na Nový rok.

Číst více

Paella: Věhlasné španělské jídlo, které pochází z Valencie

DestinaceReceptyChutě světaŠpanělsko

Paella: Věhlasné španělské jídlo, které pochází z Valencie

   •   25. března 2021

Rýže, zelenina, koření, olivový olej, různé druhy masa či mořské plody jsou základem španělského národního pokrmu paella. Připomíná rizoto a pochází z okolí města Valencie, ležícího na východě této temperamentní země. Připravuje se na velké pánvi paellera, od níž se odvíjí i název jídla. A jak už to tak bývá, existuje vícero variant lišících se některými ingrediencemi.

Číst více

Tinto de verano: Nápoj, který vás osvěží ve Španělsku

ReceptyMallorcaChutě světaŠpanělsko

Tinto de verano: Nápoj, který vás osvěží ve Španělsku

   •   28. června 2016

Dovolená ve Španělsku se blíží a vás zajímá, na jakých gastronomických specialitách si tam můžete pochutnat? Před časem jsme si představili některá jídla, dnes dáme přednost pití. Nápoj, který vidíte na fotografii, se nejmenuje sangria (i navzdory tomu, že se jí podobá), ale tinto de verano. O co přesně kráčí?

Číst více

Horchata: Lahodný španělský nápoj, který umí léčit

MallorcaReceptyChutě světaŠpanělsko

Horchata: Lahodný španělský nápoj, který umí léčit

   •   12. ledna 2016

Jestliže zamíříte do Španělska, pravděpodobně tam narazíte na místní specialitu nazvanou horchata. Na první pohled vypadá jako ochucené mléko, ale to je pouhé zdání. Jedná se totiž o studený nápoj z tzv. tygřích ořechů (španělsky chufas), což ve skutečnosti nejsou ořechy, ale hlízy šáchoru jedlého.

Číst více