Dubai Miracle Garden je dokonalou pastvou pro oči

DubajTipy na výletySpojené arabské emiráty

Spojené arabské emiráty jsou proslavené celou řadou velkolepých staveb a atrakcí. Patří k nim i Dubai Miracle Garden, tedy Dubajská zázračná zahrada. A věřte tomu, že zázračná skutečně je.

Tam, kde se ještě před pár lety rozprostírala nehostinná poušť, roste nyní díky péči zahradníků 45 milionů květů! A ty jsou umělecky dovedně sestříhané a naaranžované, takže desítky různých druhů rostlin tvoří nejen tématicky laděné celky, ale i množství 3D obrazů.

Dubai Miracle Garden

Dominantou Dubai Miracle Garden je květinová věž

Al Barsha na západě Dubaje můžeme spatřit mimo jiné například funkční hodiny, vodopád, řeku, delfíny dovádějící v bazénku, sedm pyramid, draky, automobily, stany a lodě, romantická srdíčka, nebo dokonce věž čnící do výšky 18 metrů! To vše je z živých květů, z jejichž vůně se vám může snadno zatočit hlava.

věž v Dubai Miracle Garden Al Barsha

Kappadokie

Která část světa je nejprapodivnější? Turecká Kappadokie

Historické městečko Side v Turecku okouzlí přístavem a antikou

městečko Side

Mohlo by vás zajímat

Dovolená v květnu: TOP destinace, kam vyrazit!

Rádi byste se vydali k moři, ale v létě již máte jiné plány? Nechcete se tlačit v restauracích a marně hledat místo na lehátku? Máte v plánu cestovat, objevovat historická místa a zajímavosti, ale nechcete, aby vás obtěžovalo velké horko a davy turistů? Nebo máte obavy, že dovolená u moře v jarních měsících není pro […]

Číst více

Cestujte s námi: Výhody Last Minute dovolené

Last Minute dovolená: Cestujte za těch nejlepších podmínek!

Jaké výhody vám může přinést Last minute dovolená? A jak se taková dovolená může lišit od té klasické? Co znamená „Super Last Minute“? To všechno vám prozradíme v tomto článku! Share Tweet Email

Číst více

Petra Menzelová

Petra Menzelová – Rhodos

Share Tweet Email

Číst více