K Valentýnu věnujte prodloužený víkend u moře, radí Lenka Pátek

Tipy Lenky Pátek

Valentýn, svátek všech zamilovaných, může být ideální příležitostí, jak obdarovat svoji partnerku nebo partnera. Letošní 14. únor se kvapem blíží, a tak už nezbývá moc času na rozhodování. Jsem přesvědčená o tom, že cestovatelským dárkem nic nezkazíte. Nemusí se přitom nutně jednat o luxusní dovolenou na týden až deset dní. Optimálním řešením je prodloužený víkend u Středozemního, Černého nebo Rudého moře. Další variantou je dárkový šek na zájezd dle vlastního výběru, což se týká termínu i destinace.

Hlavním důvodem, proč svojí drahé polovičce věnovat voucher na čtyřdenní nebo pětidenní zájezd, nemusejí být pouze finance. Moc dobře vím, že ne každý má čas odletět k moři na osm a více dní. A pokud zvolíte destinaci s kratší dobou letu, vyjde to časově podobně, jako kdybyste vyrazili autem z Prahy do Olomouce nebo naopak.

Řecké ostrovy

Valentýn je romantický svátek, takže mě jako první napadá Řecko. Respektive některý z jeho ostrovů. Pohoda, prastaré památky a spousta zeleně vás čekají například na Samosu nebo na Korfu. Pohádkovou večeři s úchvatným výhledem si vychutnáte na Santorini. Nejdelší sezónou se pyšní Rhodos, kde se vykoupete už v květnu a dokonce ještě v říjnu.

Turecko

Vynikající služby v komfortních hotelech, rozmanitá nabídka výletů a písčité pláže s veškerým servisem vás přivítají na Turecké riviéře. Počínaje letošní letní sezónou se do nabídky CK Blue Style vrací Bodrum, který je podstatně klidnější. Moře má v těchto končinách úchvatnou modrozelenou barvu. A když už tam budete, určitě bych vám doporučila lodní výlet na nedaleký řecký ostrov Kos.

Kypr

Rodištěm bohyně krásy a lásky Afrodity byly podle bájí a pověstí pobřežní vody ostrova Kypr. Záleží na vás, jestli si vyberete jeho jižní, nebo severní část. Ta ukrývá okouzlující poloostrov Karpas (neboli Karpaz) s malebnou přírodní pláží Golden Beach, která je doslova jako stvořená pro zamilované.

Bulharsko

Jedinečné zážitky vám zaručí také Bulharsko, kam se dostanete za pouhé dvě hodiny. Mým tipem je večerní návštěva města Nesebar, plného prastarých památek i stylových restaurací. Nenechte si ujít ani Sozopol, který je rovněž součástí seznamu světového dědictví UNESCO.

Země arabského světa

Na prodloužený víkend se můžete vydat i do Tuniska. To sice leží v severní Africe, ale zato jste tam už za 3 a půl hodiny. O hodinu déle trvá cesta do Egypta. A kdo příliš neřeší vzdálenosti, jistě ocení několikadenní pobyt ve Spojených arabských emirátech.

Letovisko Bafra je ideální pro rodinnou dovolenou, tvrdí Lenka Pátek

Letovisko Bafra je ideální pro rodinnou dovolenou, tvrdí Lenka Pátek

Turecká riviéra nadchne děti i milovníky adrenalinu, říká Lenka Pátek

Turecká riviéra nadchne děti i milovníky adrenalinu, říká Lenka Pátek

Mohlo by vás zajímat

ostrov Asinara

Dovolená na Sardinii: Objevte ostrov Asinara, přírodní ráj s pohnutou minulostí

Italský ostrov Sardinie svým návštěvníkům nabízí mnohé. Na své si zde přijdou jak milovníci překrásných pláží, tak zelenající se divoké přírody. A při objevování starobylé nuragské civilizace lze prožít řadu dobrodružství. My pro vás máme však ještě jeden tip –⁠ ostrov Asinara! Share Tweet Email

Číst více

Fotoreportáž: Marocká vesnice Ait Ben Haddou zazářila na filmovém plátně

Ksary jsou tradiční opevněné vesnice na pomezí Sahary, například v Maroku nebo Tunisku. Tvoří je hliněné stavby, obklopené vysokými zdmi. Opevnění chránilo obyvatele před nájezdy nomádů a nepřátelských kmenů. Jestliže se s CK Blue Style vydáte na poznávací zájezd do Maroka, pravděpodobně navštívíte nejznámější ksar v celé zemi. Jmenuje se Ait Ben Haddou (neboli Aït […]

Číst více

Antalya

Antalya: Město na Turecké riviéře zaujme přístavem i vodopády

Turecká riviéra, na níž lze prožít parádní letní dovolenou, začíná v letovisku Tekirova, odkud se táhne až za malebné město Alanya. Centrem této cca 200 km dlouhé pobřežní oblasti je Antalya, jedná se totiž o největší město na Turecké riviéře. V něm stojí spousta hotelů, některé z nich jsou součástí nabídky CK Blue Style. Rezervovali […]

Číst více