Turecká riviéra nadchne děti i milovníky adrenalinu, říká Lenka Pátek

Tipy Lenky Pátek

Moje kamarádka, úspěšná prodejkyně zájezdů, míří každé léto na Tureckou riviéru. Když jsem se jí před pár lety zeptala, proč právě do této destinace, bez zaváhání mi odpověděla: „Protože tam mají nejlepší služby!“ Nepřekvapila mě. Z vlastní zkušenosti musím potvrdit, že drtivá většina hotelů má opravdu vysokou úroveň. Zejména v těch velkých – čtyř a pětihvězdičkových – je každý spokojený s ubytováním i stravou. Současně se v nich nikdo nenudí. Rozmanitá je rovněž nabídka výletů, která cílí nejen na rodiny s dětmi či milovníky památek, ale i na adrenalinové nadšence.

CK Blue Style nabízí na Turecké riviéře hned několik hotelů, jejichž součástí je Blue Club nebo Croco Club, případně oba dva najednou. Pak jsou takové, které jsou ideální pro multigenerační dovolenou.

To znamená, že do nich mohou bez obav vyrazit rodiny s dětmi i prarodiči. Díky miniklubům pro nejmenší a zónám pouze pro dospělé se jednotliví členové rodiny navzájem neomezují. Společným aktivitám se věnují jen tehdy, kdy vyloženě chtějí… Abych nezapomněla – nejnáročnějším klientům jsou určeny hotely označené ikonkou Prémiové hotely.

V resortech se o vás dokonale postarají

Jak už jsem naznačila v úvodu, rozlehlé hotelové areály poskytují dostatek vyžití pro všechny generace. Obvykle se jedná o několik venkovních bazénů včetně dětských, častokrát je k dispozici i jeden vnitřní. Samozřejmostí je fitness a wellness. Když o tom píšu, uvědomuji si, že ze všeho nejraději bych teď relaxovala v tureckých lázních… A další věc – mnohde mají skluzavky, nebo dokonce větší aquapark.

Většinou vás čeká prostorná soukromá pláž, nejrůznější sportovní vyžití ve vodě i na souši. Značně oblíbená je lukostřelba a minigolf. Rozptýlení a zábavu vám zajistí animační programy.

Hodně v kurzu jsou kolektivní sporty, u nichž se lidé navíc nejlépe seznámí. Profesionální golfová hřiště sice nejsou součástí hotelů, ale snadno a rychle se k nim dopravíte.

Kvalitní wi-fi je základ

V tureckých hotelech zpravidla skvěle vaří. Běžný je koncept all inclusive a vícero restaurací v každém komplexu. To samé platí i o barech, někde nechybí ani diskotéka nebo herna.

Hoteliéři vědí, že naprosto nezbytná je silná a spolehlivá wi-fi. Turecko není součástí EU, takže se český turista bez ní neobejde, jinak by po návratu domů platil horentní částku za volání a brouzdání po internetu.

I menší hotely mají patřičnou úroveň

Ani do této destinace nelétají jenom rodiny s dětmi, ale také samotné páry, kamarádi nebo třeba matka s dcerou a podobně. Pro někoho není tolik důležitý hotelový areál, tudíž si vystačí s menším, tříhvězdičkovým ubytovacím zařízením. Důvodem může být například skutečnost, že se nachází přímo ve městě Alanya nebo Antalya. Jiní klienti pro změnu touží poznávat blízké i vzdálené okolí, a tak v hotelu tráví méně času.

Lákadlem a zároveň příjemným zpestřením dovolené jsou fakultativní výlety. Když se zúčastníte informační schůzky s delegátem, dozvíte se veškeré informace a při té příležitosti si můžete objednat výlety, které vás lákají. Takřka každému – a obzvlášť rodičům s malými dětmi – se zavděčí návštěva delfinária.

Láká vás tandemový paragliding?

Dalšími variantami je lodní výlet po řece Manavgat, návštěva travertinových jezírek v Pamukkale a antického města Hierapolis, půldenní výlet do města Antalya nebo jízda kabinovou lanovkou na horu Tahtali, kde si odvážlivci mohou vyzkoušet bungee catapult nebo tandemový paragliding s instruktorem.

Já jsem i se svými syny a manželem absolutně propadla kaňoningu a raftingu. Potvrzuji, že ani tyto adrenalinové aktivity nemají na Turecké riviéře chybu!

Těm, co v této destinaci dosud nebyli, ještě připomenu, že tamější sezóna je podstatně delší než v Bulharsku, Itálii nebo na řeckých ostrovech Korfu, Lefkada a Kefalonie. Nádherné počasí snadno vychytáte už v květnu, nebo naopak ještě v říjnu.

K Valentýnu věnujte prodloužený víkend u moře, radí Lenka Pátek

K Valentýnu věnujte prodloužený víkend u moře, radí Lenka Pátek

Mohlo by vás zajímat

Kapverdská kuchyně

Kapverdská kuchyně: Deset ostrovů, tisíc chutí

Kapverdské ostrovy jsme si opravdu zamilovali a jejich nádherným plážím se zlatavým pískem a průzračným vodám vyhřátého Atlantiku jsme již věnovali nejeden článek. Co však prozatím zůstávalo poněkud stranou, byla kapverdská kuchyně. To jsme se rozhodli dnes napravit. Share Tweet Email

Číst více

5 důvodů, proč jet na dovolenou mimo hlavní sezónu 

Výhod, proč jet na dovolenou mimo hlavní sezónu je mnoho. Ať už se jedná o výhodné ceny, skvělé počasí nebo méně turistů. Proto pokud stále váháte, zda risknout dovču před létem, tak nám dovolte přesvědčit vás, že to určitě stojí za to!  Share Tweet Email

Číst více

Experti na cestách

Experti na cestách: 22. díl

Jak si správně zabalit na dovolenou a na co si dát pozor, vám v dnešním díle Expertů na cestách poradí Lenka Pátek, obchodní ředitelka CK Blue Style. O své zvyky i zlozvyky v rámci balení se podělí také Mirai Navrátil, zpěvák a frontman kapely Mirai. Dále se budeme společně s Lenkou Pátek věnovat tomu, co […]

Číst více