Dovolená v Egyptě: Poznejte egyptské letovisko Hurghada!

DestinaceHurghadaEgypt

Hurghada je jednou ze tří egyptských destinací, kam se lze vypravit s CK Blue Style. Jedná se o bývalé rybářské městečko, které se stalo jedním z největších turistických center v Egyptě. Z jedné strany ji obklopuje poušť a hory, z té druhé je omývána Rudým mořem. Své návštěvníky láká na slunečné počasí, krásné zlatavé pláže, korálové útesy a bohatý podmořský život, arabská tržiště a výtečnou kuchyni. Pokud vás láká dovolená v Egyptě, je pro vás Hurghada vynikající volbou!

Stejně jako Marsa Alam a Sharm El Sheikh má i Hurghada vlastní letiště. Místní moderní hotely nabízené CK Blue Style jsou prověřené po stránce kvality služeb a najdete zde klasické sportovní vyžití i místa stvořená pro odpočinek. Oproti klidné Marsa Alam naleznete v Hurghadě dost rušných míst, kde to žije i ve večerních a nočních hodinách. Můžete si tak užít chvíle klidu i zábavy, vychutnat si pravou arabskou kávu nebo vyzkoušet vodní dýmku v jedné z arabských čajoven. Hurghada také nabízí spoustu nákupních možností. Zajímavá jsou především klasická arabská tržiště, na kterých lze smlouvat o ceně a ochutnat typické egyptské pochoutky jako například sladký zákusek jménem baklava.

Hurghadu lze pomyslně rozdělit na tři části  – nové centrum Sakkala, staré centrum Dahar a směrem na jih Village Road s promenádou El Mamsha. V každé části lze najít něco zajímavého. Sakkala je vyhledávaná zejména pro množství obchodů, kaváren a restaurací. Na jejím konci se nachází hezký přístav Nová Marína s krásnou promenádou nabízející okouzlující pohledy na moře. Zajímavý je také rybí trh. Pokud chcete zažít pravou arabskou atmosféru, vydejte se do Daharu. Zde narazíte na místní obyvatele, původní domy, koptský kostel, starou arabskou mešitu a různá tržiště. Poslední část El Mamsha je klidnější pěší zóna dlouhá asi 20 kilometrů. Na jejím konci naleznete nákupní středisko Senzo Mall.

Za návštěvu v Hurghadě určitě stojí Grand Aquarium se stovkami mořských i sladkovodních druhů živočichů. Můžete se zde projít podvodním tunelem a obklopení akvárii pozorovat rejnoky, želvy, žraloky a mnoho dalšího. Součástí je také muzeum fosilií a minizoo, kde lze spatřit kočkodany, pštrosy, pelikány, krokodýly, hady a další živočichy. Výlet bude jistě nezapomenutelným zážitkem pro děti, ale i dospělé.

Při pobytu v Hurghadě byste neměli vynechat ani mešitu El Mina Masjid, krásnou stavbu, která je působivá jak zvenku tak zevnitř. Vstup je povolen i nemuslimům, samozřejmě za dodržení určitých pravidel. Další působivou stavbou je katedrála svatého Shenoudy, moderní koptský kostel postavený na začátku 20. století ve francouzském stylu.

Slide
PlayPlay

V Hurghadě vás zkrátka čeká nezapomenutelná dovolená v Egyptě plná dobrodružství a egyptské kultury, ale také chvil klidu doprovázených šuměním Rudého moře nebo vůní arabské kávy.

Krásy a zajímavosti slavné Alexandrie

Egypt: Krásy a zajímavosti slavné Alexandrie

Největší atrakce Dubaje – slavná Burj Khalifa

Burj Khalifa

Mohlo by vás zajímat

Heraion

Heraion na Samu: Ruiny antického chrámu zasvěceného bohyni Héře

Pokud se rozhodnete prožít dovolenou na řeckém ostrově Samos, můžete si udělat pohodový výlet. Možností je celá řada – záleží na tom, zda vás láká koupání na téměř opuštěné pláži, nákupy nebo třeba památky. Milovníci historie si rozhodně nenechají ujít Heraion na Samu. Jedná se o ruiny jednoho z největších chrámů starověkého Řecka. Název napovídá, […]

Číst více

8 zážitků, které udělají z Bulharska vaši nezapomenutelnou dovolenou

8 zážitků, které udělají z Bulharska vaši nezapomenutelnou dovolenou

Chystáte se do Bulharska na dovolenou a říkáte si, co všechno může tato destinace nabídnout? Máme pro vás hned osm zážitků, díky kterým budete na svůj pobyt u Černého moře ještě dlouho vzpomínat. Kouzlo této balkánské země totiž nenajdete v hotelových resortech, ale naopak za jejich branami. Odškrtněte si všechny body z našeho seznamu a užijte si […]

Číst více

Pedra de Lume

Dovolená na Kapverdách: Nevšední krása salinas Pedra de Lume

Už jste byli na Kapverdských ostrovech? Že ne? Potom je ten nejvyšší čas se sbalit a tento jedinečný kout Země prozkoumat až do posledního zrnka písku na zdejších zlatavých plážích! Ty však ani zdaleka nejsou to jediné, co na Kapverdách můžete obdivovat. Například na ostrově Sal se nachází opuštěný solný lom Pedra de Lume, který […]

Číst více