Letovisko Bafra je ideální pro rodinnou dovolenou, tvrdí Lenka Pátek

Tipy Lenky Pátek

Nedávno jsem po delší době potkala svoji známou. Popovídaly jsme si a pak se mě zeptala: „Chci v létě vyrazit s rodinou k moři, ale nikam moc daleko. Jde mi hlavně o větší hotel s pěknými pokoji, aquaparkem a dobrým zázemím pro děti, aby se nenudily. Musí tam být písčitá pláž a čisté moře, ideálně bez vln. Uvítala bych wellness centrum a sportovní vyžití. A musí tam dobře vařit! Poradíš mi?“ Jakmile to dořekla, vzpomněla jsem si na Severní Kypr, konkrétně na pětihvězdičkový hotel Concorde Luxury Resort v letovisku Bafra. Nejenže odpovídá jejím požadavkům, ale zároveň nabízí mnohem víc.

V Severním Kypru jsem byla naposledy loni a navštívila jsem i letovisko Bafra. Naprosto chápu, proč ho spousta cestovatelů označuje za nejkrásnější v této destinaci. Je klidné, rozkládá se v přírodní oblasti – na nádherném poloostrově Karpaz. Bafru vybudovali teprve před několika lety, je hezky udržovaná. Postavili tu velké hotely v rozlehlých zahradách, kde si každý najde svoje místo. Nikomu tady nic nechybí, spokojená je i náročná klientela.

Oslíci si chtějí pochutnat

Bafra je navíc skvělým výchozím bodem pro výlet do nejzazšího cípu Karpazu. Vydala jsem se tam autem a cestou jsem narazila na několik divokých oslíků. Ti vysloveně čekají na to, že jim turisté dají mrkev nebo jablko. Dojela jsem až k historickému klášteru svatého Ondřeje, u kterého je kavárna a stánky s nejrůznějšími suvenýry. Okolo odpočívá spousta koček a popochází pár přátelských oslíků, se kterými se můžete vyfotit.

Ze všeho nejvíc mě na poloostrově Karpaz zaujala přírodní pláž Golden Beach. Je okouzlující, romantičtější místo bych v okolí asi hledala marně. Uprostřed jsou dvě restaurace, kde se dá dobře občerstvit.

Jinak je Golden Beach bez servisu, takže si tam člověk musí vzít osušku a případně i slunečník. Mrzelo mě, že jsem neměla čas strávit na ní celý den. Až se na Severní Kypr vrátím, určitě to mám v plánu.

Hotelová pláž je hodně dlouhá

Teď se vrátím k hotelu Concorde Luxury Resort s konceptem Ultra All Inclusive. Prošla jsem ho a uznávám, že má spoustu předností. Stojí přímo u jedné z nejdelších pláží na Kypru.

V jeho areálu jsem objevila několik bazénů pro děti i dospělé, je tam i jeden vnitřní vyhřívaný. Parádní je zdejší aquapark, za ten klienti už nic nedoplácejí. Na mole jsou luxusní cabany, které si lze pronajmout.

Wi-Fi je v celém hotelu zdarma, což je důležité, protože v Severním Kypru neplatí výhody Evropské unie, co se telefonování a internetu v mobilu týče.

Prostorné pokoje jsou moderně a prakticky zařízené, klienti si mohou vybrat z několika typů. Jeden má dokonce vstup do bazénu přímo z terasy.

Sportovci budou ve svém živlu

Překvapilo mě, že hotel má devět stylových restaurací, dvanáct barů, kavárnu, diskotéku a kasino. Zahlédla jsem obchůdky, minimarket a kadeřnictví.

Kromě wellnessu a fitness centra mě nadchla široká nabídka sportů. Její součástí je například basketbal, volejbal, šipky, fotbal, stolní i klasický tenis, vodní sporty na pláži a potápění. Zejména teenageři ocení elektronické hry a kulečník…

A pozor – dětský klub v hotelu Concorde Luxury Resort 5* je nejkrásnější ze všech, které jsem v posledních letech viděla. A musím říct, že jsem jich dosud viděla opravdu hodně. Je úžasně vybavený, líbí se v něm i rodičům. Jsem přesvědčená o tom, že moje známá i ostatní členové její rodiny budou absolutně spokojení.

Dovolená u moře může začít už na palubě letadla, říká Lenka Pátek

Dovolená u moře může začít už na palubě letadla, říká Lenka Pátek

K Valentýnu věnujte prodloužený víkend u moře, radí Lenka Pátek

K Valentýnu věnujte prodloužený víkend u moře, radí Lenka Pátek

Mohlo by vás zajímat

4 tváře dovolenkového ráje

Dovolená v Turecku:⁠ 4 tváře dovolenkového ráje

Turecká riviéra, Antalye, 12:03 tureckého času. Na pláži v panuje charakteristická kombinace odpočinkového klidu a veselého ruchu. Děti se se smíchem proplétají mezi barevnými slunečníky, které vrhají svůj stín na osmahlá těla odpočívajících dospělých. Vzrušené zvuky nedaleko probíhajícího beachvolejbalového klání se mísí s tóny hudby nesoucí se z nedalekého letoviska. Barman v kiosku s nápoji […]

Číst více

Leap Castle

Leap Castle: Nejstrašidelnější hrad na světě je v Irsku

Asi každé šlechtické sídlo se může chlubit nějakým strašidlem. Oblíbená je hlavně bílá paní a bezhlavý rytíř. Tyto postavy bývají často výmyslem průvodců, sloužícím pro pobavení návštěvníků. To určitě není případ hradu Leap v Irsku. Share Tweet Email

Číst více

5 důvodů proč navštívit Tunisko

Proč jet do Tuniska: 5 důvodů, proč navštívit klenot severní Afriky

Proč jet do Tuniska? Kam jinam vyrazit na pohodovou dovolenou k moři, během které však budete mít příležitosti také k mnoha zajímavým výletům?  Share Tweet Email

Číst více