Destinace - Itálie - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
Itálie patří mezi turisticky nejoblíbenější země na světě. S Itálií neuděláte chybu, je proslulá svou historií a kulturou, známá je také skvělou kuchyní a výtečnými víny.

Itálie

Acquacotta: Oblíbená italská polévka, kterou vymysleli chudí lidé

DestinaceReceptyChutě světaItálie

Acquacotta: Oblíbená italská polévka, kterou vymysleli chudí lidé

   •   6. dubna 2021

Jedním z hlavních důvodů, proč Češi míří na dovolenou nebo eurovíkend do Itálie, je vyhlášená místní gastronomie. Aby ne – italská kuchyně se řadí mezi nejlepší na světě. Jedinečná jsou nejen hlavní jídla a dezerty, ale také polévky. Kromě minestrone je proslulá i acquacotta, jejíž základ tvoří více druhů zeleniny, chléb a tzv. ztracené vejce.

Číst více

Piedigrotta: Kostel ve skále poblíž města Pizzo je ozdobou Kalábrie

DestinaceKalábrieTipy na výletyItálie

Piedigrotta: Kostel ve skále poblíž města Pizzo je ozdobou Kalábrie

   •   21. ledna 2021

Italská Kalábrie je nádherný region, který přitahuje milovníky přírody, průzračného moře, výtečné místní kuchyně i atraktivních památek. K návštěvě doslova svádějí nádherná města Tropea, Scilla či Pizzo s hradem Murat, kde byl vězněn a následně popraven Napoleonův švagr Gioacchino. Necelé 2 km severovýchodně od této majestátní stavby se nalézá kostel Piedigrotta. Od většiny ostatních svatostánků se liší tím, že je vytesán do skály.

Číst více

Pizzo: Město v italské Kalábrii láká na tartufo, nákupy i hrad Murat

DestinaceKalábrieTipy na výletyItálie

Pizzo: Město v italské Kalábrii láká na tartufo, nákupy i hrad Murat

   •   8. prosince 2020

Uvažujete o dovolené v nádherném italském regionu Kalábrie, který oplývá atraktivními písčitými plážemi, velmi chutnou gastronomií i četnými přírodními krásami? Není divu – průmyslové zóny a tovární komíny byste zde hledali marně. Naopak v této oblasti můžete obdivovat několik zajímavých historických měst. Kromě Tropey je to například Pizzo, odkud pochází věhlasná zmrzlina tartufo.

Číst více

Capo Vaticano: Nejhezčí kalábrijské letovisko ohromí hlavně přírodou

KalábrieItálie

Capo Vaticano: Nejhezčí kalábrijské letovisko ohromí hlavně přírodou

   •   5. března 2019

Žádné průmyslové zóny ani mrakodrapy, ale naopak krásná a nedotčená příroda, úžasně průzračné moře, romantické písčité pláže, skvostná architektura a vynikající kuchyně! To je Kalábrie, oblast situovaná ve špičce „italské boty“. Zkrátka a dobře – destinace ideální k prožití pohodové letní dovolené. Které letovisko zvolit? Zkuste Capo Vaticano, rozprostírající se kolem stejnojmenného mysu na nejzápadnějším výběžku provincie Vibo Valentia.

Číst více

Bosa: Město na Sardinii okouzlí památkami i tradicemi

SardinieItálie

Bosa: Město na Sardinii okouzlí památkami i tradicemi

   •   18. srpna 2016

Sardinie je druhý největší ostrov ve Středozemním moři a navíc turisticky atraktivní, i když v návštěvnosti nad cizinci, pro které je to trochu z ruky, vedou Italové. Proto, že díky žhavému jižnímu slunci zde kvete snad úplně všechno, se jí často přezdívá ostrov barev. To se týká ale i moře. Podobně zbarvené nikde jinde v Evropě nenajdete, navíc je neuvěřitelně čisté a příjemně osvěžující.

Číst více

Limoncello: Tradiční citronový likér, který pochází z jihu Itálie

SardinieReceptySicílieKalábrieChutě světaItálie

Limoncello: Tradiční citronový likér, který pochází z jihu Itálie

   •   2. října 2015

Zamíříte-li na jih Evropy, konkrétně do Itálie, vaší pozornosti zřejmě neuniknou průhledné láhve se žlutou tekutinou. Jedná se limoncello, tedy o ovocný likér pocházející z oblasti Kampánie. Obsahuje 28 až 32 procent alkoholu a podává se dobře vychlazený, převážně jako digestiv. Ten se, jak známo, pije po jídle, aby „utišil žaludek“, poněvadž doplňuje sníženou hladinu trávicích enzymů.

Číst více

Saltimbocca: Italská specialita z telecího masa a prosciutta

ReceptyChutě světaItálie

Saltimbocca: Italská specialita z telecího masa a prosciutta

   •   12. srpna 2015

Milujete maso? V tom případě vás nejspíš zaujme italské jídlo saltimbocca, s jehož obdobou se můžete setkat i v některých českých restauracích. Že vám to nic neříká? Zjednodušeně řečeno – jedná se o telecí řízečky nebo závitky s plátky prosciutta a se šalvějí. Pojďme si však tento úžasný pokrm představit trochu podrobněji!

Číst více

Cannoli: Italské trubičky patrně pocházejí ze sicilského harému

ReceptyChutě světaItálie

Cannoli: Italské trubičky patrně pocházejí ze sicilského harému

   •   7. ledna 2015

Začínají se vám zajídat klasické české – zpravidla přeslazené – trubičky? Tak vyzkoušejte italské! Jmenují se cannoli a vypadají velmi přitažlivě už od pohledu. Navíc si můžete vybrat z několika druhů. Zkrátka a dobře – zapomeňte na novoroční předsevzetí a pusťte se do nich!

Číst více

Frittata: Tato proslulá italská specialita vám postavu nezničí

Chutě světaItálie

Frittata: Tato proslulá italská specialita vám postavu nezničí

   •   30. července 2014

Jestliže se zavítáte do slunné Itálie, v jídelním lístku řady tamějších restaurací najdete pojem frittata. Co konkrétně si pod ním máte představit?

Číst více