10 nejlepších řeckých pláží: Balos, Navagio i Tsambika

DestinaceŘecko

Vybrat nejkrásnější pláže v zemi, která se pyšní jedenáctým nejdelším pobřežím na světě a stovkami pláží oceněných Modrou vlajkou, není vůbec jednoduchým úkolem. Přesto jsme se pokusili a zvolili 10 nejlepších, jež zkrátka musíte alespoň jednou za život navštívit.

1. Balos, Kréta

Na první pohled vypadá jako pláž vystřižená z pohádkového Karibiku. Balos okouzlí mělkým písečným pobřežím v čistě bílém až jemně růžovém hávu ve spojení se třpytivě modrým mořem. Pohádkově zabarvenému pobřeží přidává magickou atmosféru také stará benátská pevnost tyčící se na nedalekém ostrůvku Gramvousa.

balos

 

2. Myrtos, Kefalonie

Jednoznačně nejznámější pláž ostrova Kefalonie nesmí chybět v žádné řecké TOPce a rozhodně patří mezi 10 nejlepších. Bílý písek, hladké oblázky a azurové moře na úpatí neuvěřitelně vysokých útesů tvoří unikátní fotogenický kontrast, který si vás naprosto podmaní.

myrtos

 

3. Kanál lásky, Korfu

Mezi letovisky Sidari a Peroulades naleznete vskutku jedinečný přírodní úkaz v podobě bílých, zajímavě tvarovaných skal, jeskyní a malé pláže omývané modrozelenou vodou. Tímto uskupením je proslulý Kanál lásky, o němž legendy praví, že po jeho proplutí naleznete pravou lásku. Minimálně za zkoušku to tedy určitě stojí.

kanal lasky

 

4. Navagio, Zakynthos

Kdo by to byl řekl, že vrak staré lodi jménem Panagiotis bude hvězdou tisíců fotek a videí, které dostaly Zakynthos na mapu jako ostrov s jednou z nejproslulejších „instagramových“ pláží. Na této dokonalé pláži s bílým pískem a nebesky modrým mořem se prostě musíte zvěčnit. 

Navagio

 

5. Elafonisi, Kréta

Okouzlující předností pláže Elafonisi je její jemně krémový písek, který je místy zbarven až do bíle růžových odstínů. Tomu všemu půvabně sekundují výjimečné výhledy na přírodní scenérie všude kolem. Pokud budete mít štěstí, můžete spatřit želvy karety obrovské, které na jedné z 10 nejlepších pláží pravidelně snášejí vejce.

Elafonisi

 

6. Porto Timoni, Korfu

V blízkosti malé řecké vesničky Afionas, mezi hustou zelení, se ukrývá překrásná pláž Porto Timoni. Výjimečnost této méně známé pláže podtrhuje úzké pobřeží nořící se z každé strany do jiné zátoky. Každá strana se navíc liší nejen povrchem, ale i barvou moře, což dělá z této dvojité pláže vskutku jedinečný úkaz.

porto timoni

 

7. Zátoka Anthonyho Quinna, Rhodos

Když se v 60. letech minulého století na Rhodosu natáčel film Děla z Navarone, chodil se herec Anthony Quinn ve volných chvílích koupat do tehdy neznámé zátoky, kterou si zamiloval natolik, že si následně koupil poblíž i pozemek. Až uvidíte to překrásně zabarvené modré moře, ze kterého se tyčí skály poseté květy, zamilujete se taky.

Anthony Quinn Bay

 

8. Matala, Kréta

Pláž Matala je opředena poměrně pestrou historií a rozhodně ji nelze nezařadit mezi 10 nejlepších. Již první osadníci zde ve starověku z pískovcového útesu vytvořili obyvatelné jeskyně. Ty se v 60. a 70. letech minulého století zalíbily hnutí hippies, které tyto jeskyně i pláž samotnou proslavilo po celém světě.

Matala

 

9. Tsamadou, Samos

Ocitnete-li se na ostrově Samos, bylo by hříchem nenavštívit jednu z nejkrásnějších oblázkových pláží, kterou Řecko může nabídnout. Bílé oblázky ve spojení s nádherně modrými vodami Egejského moře navíc potěší všechny nadšence do potápění a šnorchlování – viditelnost je zde přímo fantastická.

 

10. Tsambika, Rhodos

Malebná pláž Tsambika leží mezi dvěma skalnatými souvratími na východním pobřeží Rhodosu. Se svým jemným pískem a průzračným mořem je více než vhodná pro rodiny s dětmi. Potěší také možnost různých vodních sportů nebo několik vyhlášených barů a restaurací přímo u pláže. V jejím pravém rohu se rozprostírá menší, velmi decentní nudapláž s vlastním barem.

 

 

Djerba: Tuniský ostrov, kde je krásně od dubna až do listopadu

písčitá pláž na ostrově Djerba

Mohlo by vás zajímat

Cestovka BS - 7. díl

Cestovka b.s. | 7. díl

Země dvou kontinentů, most mezi křesťanstvím a islámem –⁠ to je Turecko. Jedná se o klientsky oblíbenou destinaci vhodnou k odpočinku i aktivní dovolené. Každý si zde jednoduše přijde na své, ať už se jedná o rodinu s dětmi, pár nebo skupinu přátel. Share Tweet Email

Číst více

Dovolená na Kapvedách

Dovolená na Kapverdách: 4 nejkrásnější pláže ostrova Sal

Průzračné vody Atlantiku odrážejí paprsky afrického slunce, které hřeje prakticky celý rok, a přívětivé úsměvy místních obyvatel vás doprovázejí na každém kroku. Takový je kapverdský ostrov Sal, který vás zahřeje na těle i na duši. Jeho snad největším lákadlem jsou ovšem zlatavé pláže s tím nejjemnějším pískem. Pojďme se společně podívat na ty nejkrásnější pláže […]

Číst více

egyptský ostrov Giftun

Giftun: Ostrov nedaleko města Hurghada svádí k celodennímu výletu

Egyptské Tahiti – tuto přezdívku si ostrov Giftun vysloužil díky plážím s téměř bílým povrchem a průzračnému moři. Nalézá se necelých pět kilometrů od města Hurghada a je cílem celodenních lodních výletů. Budete-li trávit dovolenou v této egyptské destinaci, můžete se domluvit s delegátem CK Blue Style a ten vám návštěvu Giftunu zprostředkuje. Share Tweet […]

Číst více