Opalovací krémy: Jak ochránit pokožku během dovolené u moře?

Co si sbalit na cestu?Rady na cestu

Chystáte se na dovolenou s CK Blue Style? Bez ohledu na to, zda vyrazíte do Řecka, Egypta, Tuniska, Turecka, Spojených arabských emirátů, Bulharska či exotických krajin, měli byste si do kufru přibalit vhodné opalovací krémy a také přípravky, které vaše pokožka vyžaduje po opalování. Rozhodně neprohloupíte, když zajdete do lékárny BENU.

Využít můžete i stejnojmenný internetový obchod. Jestliže se rozhodnete pro tohoto prodejce, budete mít jistotu, že odletíte do zahraničí s velmi kvalitními výrobky, které vaši kůži dokonale ochrání a současně vyživí.

muž si aplikuje krém na opalování

Máte citlivou pokožku?

Kromě povrchové UVA/UVB ochranné aktivity mnohé krémy, mléka či oleje poskytují i vnitřní biologickou ochranu – buněčnou Bioprotekci. Tento exkluzivní patent zachovává a stimuluje obranyschopnost kůže během pobytu na slunci a zároveň zajišťuje biologickou ochranu integrity genomu, buněk a tkání kůže.

Přípravky na opalování jsou častokrát vhodné pro citlivou pokožku, alergickou na sluneční záření. Dále jsou určeny pro velmi světlou pokožku s pihami, pokožku vystavenou extrémnímu slunečnímu záření a též pro suchou pokožku. Většinou jsou velmi odolné vůči vodě a potu. Jiné svým složením pro změnu cílí na mastnou pokožku. Nebojte se ani krému, mléka nebo oleje s SPF50.

olej na opalování

Děti vyžadují speciální opalovací krémy

Existují rovněž emulze obsahující dva různé typy kyseliny hyaluronové – vysoko a nízkomolekulární, které redukují jemné linky a vrásky a intenzivně hydratují pleť. Zatímco vysokomolekulární kyselina hyaluronová redukuje vrásky, ta nízkomolekulární podporuje vlastní produkci kyseliny hyaluronové.

Dětem jsou určeny speciální přípravky. Tyto opalovací krémy mají vysoký faktor a hypoalergenní složení, tudíž jsou ideální pro citlivou pokožku. Obvykle jsou neparfémované a extrémně voděodolné. A navíc nezanášejí a neucpávají kožní póry.

vaše děti potřebují speciální opalovací krémy

Glycerin zajišťuje hydrataci

Důležité jsou nejen opalovací krémy, ale také krémy po opalování, obohacené o změkčující a zklidňující látky. Například alantoin a ginkgo biloba tlumí pocity přehřátí. Glycerin a shea hydratují, restrukturalizují a brání opálenou pokožku před vysoušením.

K dostání je taktéž regenerační gelový krém po opalování. Sluncem namáhanou, podrážděnou pokožku zklidňuje díky licochalconu A, který neutralizuje volné radikály, a kyselině glycyrrhetinové, jež stimuluje pokožce vlastní mechanismus na obnovu DNA.

Pokud dorazíte do kamenné prodejny, ochotně vám tam poradí magistr. Zvolíte-li e-shop, u každého výrobku najdete složení a detailní informace o jeho účincích. Během dovolené s CK Blue Style se můžete slunit s vědomím, že vám slunce neuškodí!

opalovací krémy jsou u moře zcela nezbytné

cyklistické brýle

Cyklistické brýle: Dovolená na kole vyžaduje důkladnou ochranu očí

Betakaroten aneb Proč dovolená u moře vyžaduje provitamin A

dovolená u moře vyžaduje betakaroten

Mohlo by vás zajímat

Sklářská Poruba

Sklářská Poruba: Nádherná polská obec, odkud pochází Duch hor

Už jsme si zvykli považovat Krkonoše, včetně nejvyššího vrcholu Sněžky, za naše národní pohoří. Není to úplně pravda, více než třetina jeho území leží v Polsku. Určitě stojí za to se tam vypravit na návštěvu. Třeba do obce Sklářská Poruba (Szklarska Poręba). Share Tweet Email

Číst více

Poznejte krásy jeho vnitrozemí

Bulharsko: Poznejte krásy jeho vnitrozemí

Stejně tak jako turisté znají z Česka často jenom Prahu, podobně to má i Bulharsko s mořem. Krásy této balkánské země ale zdaleka nekončí na jejím černomořském pobřeží. Nejste fanoušky válecí dovolené nebo už jste v Bulharsku byli tolikrát, že pláž začíná být nuda? Udělejte změnu a vydejte se do vnitrozemí, kde na vás čeká […]

Číst více

pozůstatky antického města Side

Fotoreportáž: Večerní procházka starobylým centrem města Side

Přibližně v půli cesty mezi tureckými městy Antalya a Alanya leží město Side. Nejkrásnější je jeho starobylé centrum, rozprostírající se na malém poloostrově. Budete-li trávit dovolenou na Turecké riviéře, rozhodně si nenechte ujít jeho návštěvu. Ideální je vypravit se do Side večer, kdy to tam nejvíce žije. Uvidíte antické památky, nakoupíte suvenýry a občerstvíte se […]

Číst více