Fotoreportáž: Djerba Explore Park na tuniském ostrově Djerba

DjerbaDestinaceTunisko

Dovolenou na tuniském ostrově Djerba si můžete zpestřit návštěvou rozlehlého areálu s názvem Djerba Explore Park. Jeho součástí je nákupní vesnička, muzeum Lalla Hadria, skanzen Djerba Heritage a největší krokodýlí farma ve Středomoří. Stačí se domluvit s vaším delegátem a ten vám organizovaný výlet sem zařídí. Po příjezdu na místo vás provede celým parkem, dozvíte se řadu zajímavých informací a poté budete mít rozchod, abyste si Djerba Explore Park užili individuálně a dle svých představ.

Pojďme se podívat na to, jak to v oblíbeném parku na východě ostrova Djerba vypadá a co v něm lze vidět a zažít!

Nákupní vesnička láká hlavně ženy

První, co po vstupu do areálu spatříte, jsou zářivě bílé domy. Jedná se o nákupní vesničku, v níž najdete obchody se suvenýry, masážní salon, kavárny a restaurace.

součástí areálu Djerba Explore Park je také nákupní vesnička

Některé domky v nákupní vesničce lemují okrasné stromky a keře. Nevšední kontrast je parádní pastvou pro oči. V této budově seženete brýle a oblečení.

obchod

Ve zdejších kavárnách a restauracích je radost posedět a pochutnat si přitom na tuniských specialitách nebo alespoň na kávě či mátovém čaji. Tato fotka vznikla ráno, respektive chvíli předtím, než sem zamířili zákazníci.

restaurace s kavárnou

Už první dojem byl velmi dobrý. Spousta prostoru, hezká architektura, všude čisto a dostatek zeleně. V kombinaci se slunečným počasím je to prostě nádhera.

cestovatel Richie u muzea Lalla Hadria

Nakoupíte zde nejen nejrůznější suvenýry, ale také řadu praktických věcí včetně pokrývek hlavy. Dámám se pravděpodobně zalíbí pestrobarevné prošívané halenky.

nákupní vesnička

Lalla Hadria láká na islámské umění

Když projdete nákupní vesničkou až na její konec, objeví se před vámi muzeum Lalla Hadria, zaměřené na islámské umění. V něm si lze prohlédnout exponáty nejen z Tuniska, ale také z jiných zemí světa.

muzeum Lalla Hadria

Další zastávkou je skanzen nazvaný Djerba Heritage neboli Dědictví Djerby. Ve vstupní budově vám zkontrolují vstupenku, takže ji po příchodu do Djerba Explore Parku nezahazujte.

cestovatel Richie a vstup do skanzenu Djerba Heritage

Ve skanzenu uvidíte starou djerbskou studnu, typické obydlí zvané menzel i dílnu na výrobu tuniské keramiky.

tuniská keramika

V této chýši se na vlastní oči přesvědčíte o tom, jak se pletou košíky a klobouky z trávy alfa. Je to zajímavá podívaná!

cestovatel Richie ve skanzenu Djerba Heritage

Kromě krokodýlů vás čekají i želvy

A nakonec vás přivítá krokodýlí farma. Než se v ní ocitnete, projdete tímto atraktivním vstupním portálem s kovovými plastikami predátorů.

vstupní portál

Neminete ani výběh pro želvy, který zaujme zejména děti. V jeho blízkosti se nalézá venkovní kavárna, kde se můžete osvěžit.

želvy

Věděli jste, že se krokodýli líhnou z vajec? Jsou bílá, velmi pevná a mnohem větší než ta slepičí. V Djerba Explore Parku si je patřičně prohlédnete.

krokodýlí vejce

Nedávno narození krokodýlci pobíhají v teráriu, je zábavné je sledovat. Hlavně malé děti jsou z nich doslova nadšené.

malí krokodýlci

Velcí krokodýli fascinují především starší děti a dospěláky. Dohromady jich je tady přibližně 650 – od těch malých až po téměř pětimetrové jedince. Jedná se o druh krokodýl nilský, před lety sem byl dovezen z Madagaskaru. Pokud Djerba Explore Park navštívíte odpoledne, budete svědky krmení krokodýlů. Dopoledne se pro změnu odehrává plazí show, kdy vám krotitel v altánku představí rovněž ještěry, hady a želvy. Zábavnou formou a hezky zblízka!

největší krokodýlí farma ve Středomoří

Říká se, že kdo jednou strávil dovolenou na ostrově Djerba, rád se za rok nebo za dva vrátí. Totéž platí i o Djerba Explore Parku. „Jsme tady už potřetí,“ prozradila jedna z návštěvnic. Nápis Nice to see you again hovoří za vše!

cestovatel Richie v areálu Djerba Explore Park

 

Přejeme vám pohodový pobyt na ostrově Djerba!

Houmt Souk

Houmt Souk: Hlavní město ostrova Djerba svádí k nákupům i posezení

Tarator: Osvěžující polévka, na které si pochutnáte v Bulharsku

Tarator

Mohlo by vás zajímat

10 důvodů, proč milujete Dubaj

Není žádným tajemstvím, že zdaleka nejpopulárnějším ze Spojených arabských emirátů je luxusní metropole světového významu – Dubaj. Jedná se o druhý největší ze sedmi arabských emirátů. Nalézá se v jihovýchodní části Perského zálivu, kde se jeho pobřeží táhne v délce 72 km. K navštívení láká například dlouhými písčitými plážemi, přepychovými hotely, dechberoucí architekturou či pouští, […]

Číst více

Kamiros

Poznejte starověkou atmosféru města Kamiros

Kamiros je archeologické naleziště na severozápadním pobřeží ostrova Rhodos. Jedná se o vykopávky starověkého řeckého města z doby okolo 1000 až 500 př. n. l. Kamiros byl nejmenším ze zakladatelských měst antického rhodského státu. Město bylo několikrát zničeno zemětřesením a opuštěno pravděpodobně v roce 142 př. n. l. V druhé polovině 19. století objevil akropoli […]

Číst více

Kos: Sestupte do sopečného kráteru na ostrově Nisyros

Chystáte se na dovolenou na řeckém ostrově Kos a rádi byste si ji zpestřili nezapomenutelným výletem? Máme pro vás tip! Vydejte se s námi na sopečný ostrůvek Nisyros! Užijte si nejen malebné uličky zdejších měst, ale také fascinující návštěvu pekelného kráteru spící sopky. Share Tweet Email

Číst více