GoPro kamera vám během dovolené umožní natočit parádní záběry

Co si sbalit na cestu?Rady na cestu

Někdo během dovolené v zahraničí nacvaká několik málo snímků na památku, jiný fotografuje každou chvíli a navíc ještě točí videa. Jsou tací, kteří si v pořizování krátkých audiovizuálních záběrů doslova libují a po návratu domů je dodatečně upravují v počítači, případně požádají odborníka, aby z nich vytvořil profesionální sestřih. Chcete, aby vaše videa byla hodně kvalitní? V tom případě by vám na cestách měla dělat společnost GoPro kamera!

Odborníkům přes audiovizuální techniku nemá význam radit, ti přesně vědí, co mají dělat. Pokud jste v tomto ohledu laici, případně lehce pokročilí, pravděpodobně nepohrdnete několika informacemi a doporučeními.

Jistější je informovat se předem

Která GoPro kamera je pro mě nejvhodnější? Podle jakých kritérií si mám vybrat tu pravou? Tyto a podobné otázky se vám jistě budou honit hlavou ve chvíli, kdy budete uvažovat o koupi svojí budoucí „parťačky“. Zajdete-li do obchodu, ujme se vás tam prodavač, který by měl dané problematice alespoň do jisté míry rozumět.

Na to však nelze stoprocentně spoléhat – záleží na tom, kam se vydáte a kdo bude mít právě službu. Nehledě na to, že v krámě může být zrovna frmol, ječící dítě či jiný rušivý element. Hrozí, že budete ve stresu a že koupíte rychle něco jenom proto, abyste to už měli za sebou nebo abyste nezdržovali ostatní. Pojďte se na toto důležité rozhodnutí nyní raději společně připravit!

GoPro HERO9 Black

Rozlišení objektivu rozhoduje!

GoPro kamera není rohlík – jednak je podstatně dražší a jednak má několik parametrů, které po hmatu ani na první pohled nepoznáte. Jednotlivé modely se od sebe – po vizuální stránce – nikterak zásadně neliší. Obvykle jsou černé, dokonce i tvarem, velikostí a hmotností (kolem 150 gramů) jsou si značně podobné. Na co se tedy během výběru soustředit?

Rozdílná je zpravidla velikost displeje – cca 1,4″ až 2,27″. Kdekdo uvítá větší displej, ale není to klíčová vlastnost. Mnohem důležitějším parametrem je rozlišení hlavního objektivu. V tomto případě jednoznačně platí pravidlo – čím vyšší, tím lepší. Proč zvolit 12 MPx, když můžete mít 23,6 MPx?!

Točit lze i pod vodou

Jestliže hodláte během dovolené s CK Blue Style podnikat dlouhé výlety, během nichž budete natáčet, určitě oceníte i baterii s vyšší kapacitou, tedy výdrží. Některé modely mají kapacitu baterie 1220 mAh, jiné třeba i 1720 mAh. Stejně jako u mobilů platí to, že čím modernější GoPro kamera, tím vychytanější jsou parametry, nebo aspoň většina z nich.

A s tím logicky souvisí i vyšší cena, která klesne až po nějaké době. Každopádně se připravte na to, že vás nová GoPro kamera vyjde přibližně na 8500 až 15000 Kč. Záleží na tom, kterému modelu dáte přednost. Mimochodem – všechny jsou voděodolné a prachotěsné. Jestliže hodláte dokumentovat zejména adrenalinové zážitky (vodní sporty, paragliding, potápění, jízdu na lanovém skluzu apod.), volte co nejvíce outdoorový model.

GoPro kamera vám umožní natočit skvělé záběry

K čemu je dobrý čip GP2?

Moderní GoPro kamera se pyšní hlavně podporou 5K rozlišení, dvěma displeji, stabilizací HyperSmooth 3.0 či hlasovým ovládáním. Navíc si lze vychutnat až 8x zpomalený záběr.

Například GoPro HERO10 je vůbec první kamerou s výkonným čipem GP2, který povyšuje natáčení na novou úroveň. Výsledkem je dvojnásobná frekvence snímků ve vysokém rozlišení, úžasně plynulé záběry a především perfektně zdokumentované akční zážitky.

GoPro kamera už na vás čeká

Na závěr pro vás máme skvělou zprávu! Nemusíte nikam chodit, poslouchat jednu informaci za sebou a přitom se dusit v respirátoru. Stačí navštívit internetové stránky společnosti Smarty a projít si aktuální nabídku. Každá GoPro kamera je vyfotografovaná a detailně popsaná.

Variant je pouze několik, tudíž se nebudete muset přehnaně dlouho rozhodovat. Díky poměrně výrazným slevám na vybrané produkty můžete ušetřit až několik tisíc korun. V tomto e-shopu si lze objednat nejen kameru jako takovou, ale i veškeré příslušenství a náhradní díly. Nákup si následně vyzvednete na vámi zvoleném výdejním místě…

GoPro HERO10 Black

dovolená u moře vyžaduje betakaroten

Betakaroten aneb Proč dovolená u moře vyžaduje provitamin A

Cestovní adaptéry – kam si vzít jaký adaptér?

Mohlo by vás zajímat

Modrá vlajka

Modrá vlajka: Vaše cesta za tou nejkrásnější pláží

Pláže s Modrou vlajkou jsou ty, na kterých najdete ty nejvyšší standardy turistických služeb. Modrá vlajka však znamená mnohem více –⁠ a netýká se jen pláží. Oceněná místa musejí splňovat náročné požadavky na ekologickou i sociální udržitelnost a odpovědnost každého, kdo se nějakým způsobem podílí na místním turismu. Konečným cílem je tedy nejen krásný dovolenkový […]

Číst více

Experti na cestách: 46. díl

Experti na cestách: 46. díl

Tentokrát se Experti na cestách věnovali benefitům pro volný čas, které zaměstnanci dostávají od svých zaměstnavatelů, a jejich využití pro koupi zájezdů. O tématu mluvila Markéta Pekárnová (HR manažerka společnosti Ontex), Jan Michelfeit (marketingový ředitel Sodexo Benefity) a Lucie Dryáková (expertka na daňovou problematiku benefitů). Lenka Pátek, obchodní ředitelka CK Blue Style, uvedla, jak využívají […]

Číst více

Experti na cestách

Experti na cestách: 35. díl

Objevte s námi chutě světa! O své zážitky se podělí jak obchodní ředitelka CK Blue Style Lenka Pátek, tak vítěz soutěže MasterChef Česko Roman Staša. Jaké bylo jejich nejlepší zahraniční jídlo, čemu se naopak vyhýbají a co si přivezli ze svých cest za recepty? Podle čeho si vybrat restauraci, co ochutnat a jaké speciality si […]

Číst více