Piknik na řece Dimcay zpestří vaši dovolenou v turecké Alanyi

DestinaceTureckoTipy na výlety

Pokud se v létě chystáte na Tureckou riviéru, konkrétně do města Alanya či jeho okolí, máme pro vás tip na zajímavý výlet. Jestliže milujete přírodu, nevšední zážitky a dobré jídlo, jen těžko odmítnete. Tohle všechno totiž zahrnuje piknik na řece Dimcay! Stačí se domluvit s delegátem CK Blue Style, jenž vám návštěvu tohoto atraktivního místa zařídí.

Po vlastní ose byste se sem dostávali složitě, takhle nebudete muset nic řešit. Od centra města Alanya je pikniková zóna na řece Dimcay vzdálena pouhých 15 km. Nejblíž to mají klienti ubytovaní v letovisku Oba – 10 km! Daleko to není ani z Konakli (28 km), Türkleru (32 km) a Avsallaru (37 km).

pikniková zóna na řece Dimcay neboli Dimçayı

Hosté se sem rádi vracejí

Jen 9 km od místa, kde tento 60 kilometrů dlouhý tok ústí do Středozemního moře, se ve vnitrozemí nachází vyhledávaná turistická atrakce. Nejedná se přitom o žádnou horkou novinku. Mnozí lidé se sem rádi vracejí – třeba i každým rokem. Cestou na piknik na řece Dimcay nejspíš stihnete i návštěvu nedaleké jeskyně Dim Mağarası se spoustou stalaktitů, stalagmitů, travertinů a také s jezírkem.

piknik na řece Dimcay

Mezi zalesněnými kopci je přímo na řece Dimcay vybudováno několik venkovních restaurací a kaváren, jež jsou cílem výletů organizovaných cestovními kancelářemi. Ty sem svoje klienty vozí zpravidla na oběd. Skupinka turistů se uvelebí v některém z piknikových altánků s velkým a nízkým stolem, který číšníci následně obloží spoustou jídla a pití.

piknikové stany v Turecku

Piknik na řece Dimcay není jen o jídle

Pod vámi řeka, všude kolem spousta zeleně a hlavně čistý vzduch – co víc si přát! Piknik na řece Dimcay má neopakovatelnou atmosféru. Jídlo je pouze jedním z důvodů, proč sem turisté jezdí.

nechybí ani houpací sítě

Komu nevadí chůze po schodech, může se projít na vyhlídku, z níž uvidí piknikovou oázu na řece Dimcay (neboli Dim River, Dim Çayı či Dimçayı) jako na dlani. Pakliže si přinesete fotoaparát nebo kvalitní mobil, pořídíte parádní záběry.

Součástí rozlehlého areálu je taktéž bazén se skluzavkami a lehátky. Koupou se v něm hlavně místní mladí lidé. Turisté mají na hotelu k dispozici obvykle hned několik bazénů a samozřejmě pláž s lehátky a slunečníky, a tak si plavání v tomto areálu většinou odpustí.

bazén u řeky Dimcay

Foto – Richard Sacher

 

Rady a tipy cestovatele Richieho

„Piknik na řece Dimcay rozhodně doporučuji. Zažijete něco úplně jiného než na hotelu nebo v restauraci ve městě. My jsme sem přijeli už ráno, abychom mohli vše v klidu nafotit a natočit bez hostů. Naservírovali nám tím pádem snídani, vy se však můžete těšit na pestrý oběd. Nejvíce mi tady chutnaly sýry, vynikající byla rovněž káva. Výběr je velký, každý si určitě najde to své.“

cestovatel Richie zažil ranní piknik na řece Dimcay

A na závěr si můžete prohlédnout video, které cestovatel Richie natočil v restauraci Dim Çayı Göl Piknik:

https://www.youtube.com/watch?v=l4M_LmGb_IY

Sv. Konstantin a Helena

Sv. Konstantin a Helena: Nejstarší bulharské letovisko leží u města Varna

Mahdia: Proslulé tuniské město, na které navazuje oblíbené letovisko

Mahdia

Mohlo by vás zajímat

Omán: 5 tajemných pevností, které potěší vaši dobrodružnou duši

Tipy na výlety v Ománu: Objevte 5 tajemných ománských pevností

Omán, země bohatá na historii a kulturu, skrývá za svými hranicemi více než 500 pevností, což z něj činí fascinující destinaci pro milovníky dobrodružství a historie. Každá z nich nese svůj vlastní příběh a odkazuje na slavné éry, kdy pevnosti hrály klíčovou roli v ochraně a prosperitě Ománu. Přinášíme vám tipy na výlety v Ománu […]

Číst více

Historie Sardinie: Archeologické naleziště Su Nuraxi di Barumini

Italský ostrov Sardinie je vyhledávaný zejména pro své úchvatné pláže a křišťálově čisté moře. Pokud se sem však rozhodnete vyrazit na dovolenou, tak vězte, že nabízí víc než to. Za prozkoumání stojí i jeho vnitrozemí, kde na vás dýchne bohatá historie Sardinie. Share Tweet Email

Číst více

Cestovka BS

Cestovka b.s. | 4. díl

Egypt se stal mezi Čechy oblíbenou dovolenkovou destinací. Tato krásná země však nabízí mnohem víc než jen odpočinek na zlatavých plážích a v luxusních hotelových resortech! Share Tweet Email

Číst více