Destinace - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Člověk musí jet daleko, hrozně daleko, aby se dostal co nejblíž k domovu." Karel Čapek

Destinace

Harissa: pálivá pasta z chilli papriček

DestinaceChutě světaTunisko

Harissa: pálivá pasta z chilli papriček

   •   31. března 2023

Pokud jste už někdy byli v Tunisku, Maroku nebo v některé ze zemí Blízkého východu, určitě jste se seznámili s pálivou pastou harissa. A jestliže se sem teprve chystáte, nepochybně tuto místní oblíbenou ingredienci ochutnáte, neboť je častou součástí zdejších pokrmů.

Číst více

Baklava: Dezert, který vás bude svádět v Turecku, Řecku, SAE i Africe

DestinaceŘeckoChutě světaTuniskoTureckoEgyptMaroko

Baklava: Dezert, který vás bude svádět v Turecku, Řecku, SAE i Africe

   •   27. listopadu 2020

Odletíte-li na dovolenou na Kypr, do Řecka, do Turecka, Egypta, Tuniska, Maroka či Spojených arabských emirátů, je vysoce pravděpodobné, že v hotelové restauraci narazíte na lákavý dezert zvaný baklava. Není vyloučeno, že vám ho příležitostně nabídnou i v Bulharsku a jiných zemích. Nejspíš ho už dobře znáte, ale najdou se tací, kteří ho dosud neochutnali. Pojďme se o baklavě dozvědět něco víc!

Číst více

Tuniská jídla: Na čem si pochutnáte na pevnině i ostrově Djerba?

DestinaceChutě světaTunisko

Tuniská jídla: Na čem si pochutnáte na pevnině i ostrově Djerba?

   •   2. listopadu 2020

Chystáte se poprvé v životě do Tuniska? Ať už strávíte dovolenou na pevnině nebo na ostrově Djerba, můžete se těšit nejen na pohodové hotelové komplexy a písčité pláže s pozvolným vstupem do moře, ale také na spoustu kulinářských specialit. Mnohá tuniská jídla jsou výrazně kořeněná. Některá jsou ovlivněna francouzskou, italskou (především sicilskou) a tureckou kuchyní, jiná „přivandrovala“ z dalších afrických zemí a následně byla více či méně upravena. Tuniskou kuchyni v minulosti hodně formovali Berbeři.

Číst více