Benitses: Letovisko na ostrově Korfu leží poblíž zámku Achilleion

ŘeckoKorfu

Pouhé dva kilometry od zámečku Achilleion, kde trávila volné chvíle rakouská císařovna Alžběta Bavorská řečená Sisi, se rozprostírá klidné a příjemné letovisko Benitses. Je součástí východního pobřeží řeckého ostrova Korfu, ležícího v Jónském moři. Při dobré viditelnosti lze odsud dohlédnout až do Albánie. Kromě hotelů vás tady čeká dlouhá písčito-oblázková pláž, útulné kavárny a taverny, obchody, malý přístav pro jachty a čluny a také autobusové zastávky, odkud se snadno dostanete do ostatních obcí této oblíbené letní destinace.

Dovolenou v letovisku Benitses a jeho okolí vám kompletně zajistí CK Blue Style. Můžete si vybrat z několika hotelů různých velikostí a kategorií. A také záleží na tom, zda chcete pouze snídani či polopenzi, nebo rovnou all inclusive.

letovisko Benitses na řeckém ostrově Korfu

Všude kolem je příroda

Původně se jednalo o rybářskou vesnici, která se v průběhu let změnila na středně velké turistické středisko. Obklopuje ho zelená kopcovitá krajina, jako stvořená pro nenáročné procházky s nádherným výhledem na moře a okolí. V centru nechybí ani banka, lékárna či menší zdravotnické středisko.

Místní pláž není moc široká, ale zato je hodně dlouhá. Najdete tu úseky plné lehátek a slunečníků, které si můžete pronajmout na celý den (pokud vám je ovšem hotel nezajistí zdarma). Jiné části pláže jsou zcela bez servisu, tudíž si tam roztáhnete ručník nebo osušku přímo na zemi. Mimochodem – za svoji čistotu byla pláž v letovisku Benitses v minulosti oceněná Modrou vlajkou.

z letoviska Benitses dohlédnete až do Albánie

Benitses ukrývá římské lázně

Hned u pláže, přibližně ve středu letoviska, se nachází muzeum mořských ryb, plžů a dalších vodních živočichů. Kdo má rád památky, jistě ocení informaci, že nedaleko pobřeží archeologové odkryli pozůstatky římských lázní. Největším lákadlem, co se historie a architektury týče, je již zmíněný Achilleion. Vypravit se tam můžete na vlastní pěst nebo v rámci organizovaného výletu, což je komfortnější varianta. A pozor – jen 13 km od letoviska Benitses se rozkládá hlavní město Kerkyra!

středisko na východě ostrova Korfu

chorta neboli horta

Chorta: Řecký salát s olivovým olejem a citrónem prospívá zdraví

Myzithres: Skály na ostrově Zakynthos fascinují fotografy

Myzithres

Mohlo by vás zajímat

Krásy a zajímavosti slavné Alexandrie

Egypt: Krásy a zajímavosti slavné Alexandrie

Vydejte se společně s námi do egyptské Alexandrie, egyptské město s bohatou historií a kulturním dědictvím, které proslulo například díky světoznámé Alexandrijské knihovně, Alexandrijskému národnímu muzeu, honosné mešitě Abú El-Abbáse Mursího a dalším pamětihodnostem. Share Tweet Email

Číst více

Marathonisi u ostrova Zakynthos

Marathonisi: Želví ostrov v zálivu Laganas milují karety i turisté

Budete-li trávit dovolenou na řeckém ostrově Zakynthos, nenechte si ujít lodní výlet na Marathonisi. Jedná se o ostrůvek, vzdálený přibližně 3 km. Z pláží Agios Sostis, Porto Koukla, Keri a Laganas na jihovýchodě na něj dohlédnete. Je však mnohem lepší spatřit Marathonisi pěkně zblízka, případně tam alespoň hodinu pobýt. Důvodů je hned několik! Share Tweet […]

Číst více

milujete Mallorcu

10 důvodů, proč milujete Mallorcu

Mallorca je cestovateli z celého světa milována především pro své nádherné pobřeží s úchvatnými plážemi a malebnými zátokami lemovanými sluncem rozpálenými vápencovými útesy. Ponořte se i vy do azurových vod Středozemního moře nebo se vydejte vysoko do kopců a objevte šarm místních ospalých horských vesniček. Ochutnejte jedinečné mallorské víno a pak protančete celou noc ve […]

Číst více