Valentýn: Pět tipů na zájezd do míst, kde vás přivítá romantika

Rady na cestuNovinky

Blíží se 14. únor, tedy Valentýn! Chcete potěšit svého partnera nebo partnerku? Skvělým překvapením jistě bude zájezd do zahraničí. Ideálně někam, kde se budete cítit velmi příjemně! Není nutné letět hned, ale třeba až v červnu, kdy už je dostatečně teplo i v Evropě a dny jsou hodně dlouhé. Lámete si hlavu s tím, kam vyrazit? Usnadníme vám to! Tady je našich pět tipů na zájezd do míst, kde vás přivítá romantika. To znamená – krásné pláže, neodolatelné moře i příroda, atraktivní ubytování a výtečná gastronomie.

1/ Řecké ostrovy

Dovolená v Řecku je hlavně o pohodě. A kde je pohoda, tam je zpravidla i romantika. CK Blue Style aktuálně nabízí dovolenou na devíti řeckých ostrovech. Láká vás Santorini (na úvodním snímku), Kréta, Rhodos, Samos, Korfu, Kos, Zakynthos, Kefalonie či Lefkada (na následujícím snímku)? V každé z těchto destinací naleznete nespočet lokalit, kde lze prožít ničím nerušené líbánky. Vyhovuje vám menší a klidný hotel? Žádný problém! V okolí určitě objevíte pláž, kde budete – skoro, nebo dokonce úplně – sami. Večer můžete posedět v taverně s přívětivým personálem nebo v útulné kavárničce s výhledem na moře.

romantická pláž Kathisma na řeckém ostrově Lefkada

2/ Italská Kalábrie

Žádné dopravní zácpy ani tovární komíny, ale naopak panenská příroda, průzračně čisté moře, vynikající kuchyně a starobylá architektura vás čekají v Kalábrii. Nejkrásnější část Itálie nadchne rovněž svojí tradiční atmosférou. Křivolaké uličky, obdivuhodné památky, venkovní posezení u drinku a dezertu, nápadité suvenýry i libozvučná muzika – to jsou jen některé z hlavních předností věhlasných měst Tropea, Scilla (na snímku) a Pizzo. A co teprve zdejší pobřežní lokality?! Ne nadarmo nesou souhrnný název Pobřeží bohů (Costa Degli Dei). Je zde nádherně už v červnu a přitom ještě větší klid než během letních prázdnin.

romantické městečko Scilla je ozdobou italské Kalábrie

3/ Portugalská Madeira

Ostrov věčného jara, ležící v Atlantském oceánu, necelou tisícovku kilometrů jihozápadně od Lisabonu, si zamilují páry, které mají smysl pro poněkud akčnější romantiku uprostřed přírody. Skvostné botanické zahrady ve Funchalu, prosklená vyhlídka na útesu Cabo Girão, hory Pico Ruivo a Pico do Arieiro, malebné městečko Santana s typickými madeirskými domky casas de colmo či lávové bazénky v Porto Moniz – to je pouze hrstka tipů na parádní výlety pro zamilované dvojice, jež příliš nebaví dlouhé vysedávání v kavárnách či polehávání na pláži. A když už je řeč o plážích, ty samozřejmě na Madeiře najdete taky! Do této destinace nelétá tolik rodin s malými dětmi jako třeba do Egypta nebo do Bulharska, tudíž si užijete dostatek klidu a pohody. Chcete se ubytovat v hotelu pouze pro dospělé? Pestrá nabídka zájezdů od CK Blue Style uspokojí i tento požadavek. Valentýn a koupě zájezdu na Madeiru – to je ideální kombinace!

vyhlídka Miradouro da Pedra Rija na ostrově Madeira

4) Kapverdský ostrov Sal

Pohádkové pláže s jemným bílým pískem, azurově zbarvený oceán, až 350 nádherných dní v roce, lákavé speciality kreolské gastronomie, kurzy vaření i možnosti pěší turistiky – z těchto důvodů míří na Kapverdy turisté z celého světa. Prožijte romantickou dovolenou na ostrově Sal, na kterém se nalézá mezinárodní letiště. Na zdejším malebném pobřeží si budete připadat téměř jako v Karibiku! Věhlasná je dlouhá pláž Santa Maria, která je jako stvořená ke koupání, opalování, šnorchlování, potápění i vodním sportům. Ohromí vás zátoka Buracona s přírodním úkazem zvaným Modré oko. A co takhle výlet do botanické a zoologické zahrady Viveiro? Uvidíte v ní přibližně 120 druhů květin, kaktusové pole, obrovský skleník s palmami a jinými rostlinami či ohrádky se zvířaty. Valentýn v této destinaci vás bude bavit!

nádherná pláž na ostrově Sal

5/ Maledivy

Nejvíce romantickou destinaci jsme si šetřili na konec! Tento ráj na zemi, situovaný v Indickém oceánu, je přímo stvořený pro zamilované páry. Bělostné pláže, průzračné moře i vzrostlé palmy budou doslova pastvou pro oči. Byl by hřích nechat si ujít úchvatný podmořský svět! Šnorchlování a potápění v této destinaci nemá chybu. Můžete pozorovat mnoho druhů ryb, rejnoky, chobotnice, želvy, murény nebo malé druhy žraloků, kteří vám neublíží. Komfortní ubytování v plážovém bungalovu nebo vile je zárukou soukromí, luxusu a úžasného výhledu z terasy či verandy. A pozor – dovolená na Maledivách už dávno není záležitostí pouze pro milionáře! Pokud nevěříte, sledujte průběžně nabídku CK Blue Style a budete příjemně překvapeni! Pakliže máte čas, chuť a úspory, může se váš Valentýn odehrát právě v těchto exotických končinách!

Valentýn můžete spojit s dovolenou u moře, jednou z možností jsou Maledivy

dovolená v Turecku aneb hotel Sunmelia Beach Resort

Dovolená v Turecku: Rady, tipy a důležité informace pro turisty

Vítejte v novém světě Blue Style!

Vítejte v novém světě Blue Style!

Mohlo by vás zajímat

Ráj surfařů

Ráj surfařů – pláž Prasonisi na ostrově Rhodos

Na nejjižnějším cípu ostrova Rhodos najdete vyhlášenou písčitou pláž jménem Prasonisi, která bývá někdy nazývaná  Polibkem dvou moří. Jedná se o přírodní zajímavost, setkávají se tu totiž dvě moře, které Rhodos obklopují – Středozemní a Egejské. Západní část (Egejské moře) nabízí větší vlny, zatímco východní (Středozemní moře) je klidná. Share Tweet Email

Číst více

Potápění v Egyptě je bezpečné, říká profesionální potápěčka Aneta Tine

Potápění v Egyptě je bezpečné, říká profesionální potápěčka Aneta Tine

Uvažovali jste někdy o tom, že byste vyzkoušeli potápění? Ať už je vaše odpověď jakákoli, čtěte dále! Vyzpovídali jsme totiž pro vás profesionální potápěčku a manažerku potápěčského centra TGI diving z lokace Gorgonia beach. Share Tweet Email

Číst více

Caló des Moro: Nádherná přírodní pláž na španělském ostrově Mallorca

Mallorca je největší španělský ostrov a na rozdíl od Kanárských ostrovů je plný zeleně. Navíc jeho břehy neomývá Atlantský oceán, ale Středozemní moře. Pokud se zde rozhodnete strávit dovolenou, ideální je období od druhé poloviny května do konce září. Chcete si udělat výlet na neorganizovanou pláž obklopenou přírodou? Naším tipem je Caló des Moro na […]

Číst více